KARATE

Inga Grgić i ekipa Karate centra Šenkovec osvojili Ljubljanu

'Sredinom siječnja ćemo napokon znati tko će otputovati na prvenstvo Europe u Danskoj. Prema sadašnjim rezultatima bit ćemo zastupljeni u dvije pojedinačne kategorije i jednoj ekipnoj s čim se mali broj klubova u Hrvatskoj može pohvaliti', rekao je trener Tihomir Grgić.

U Ljubljani je u subotu održan vrlo jak međunarodni turnir Ljubljana open 2018.Za natjecatelje iz Hrvatske bio je to jedan od četiri izborna turnira za odlazak na prvenstvo Europe u Dansku.

Ekipa juniorki u katama Karate centra Šenkovec u sastavu Stela Horvat, Inga Grgić i Sabina Petković i ovaj put je bila prejaka za ostalu konkurenciju te je s maksimalnih 5:0 u svim mečevima osvojila zlatnu medalju.

U konkurenciji kadetkinja pojedinačno nastupilo je 27 natjecateljica. Stela Horvat zaustavljena je u drugom kolu. Nakon uvodne pobjede protiv predstavnice Italije Stela usprkos dobrom nastupu gubi od Klare Braje iz Zagreba. Ona u slijedećem kolu gubi od Austrijanke Čelo Isre pa  ostaje bez repasaža i šanse za pojedinačnu medalju.

U istoj kategoriji nastupila je i Inga Grgić. S pet uvjerljivih pobjeda i pobjedom nad glavnim konkurenticama iz Slovenije, Italije i Austrije  Inga je još jednom dokazala svoju trenutnu dominaciju u ovoj konkurenciji. Finalni nastup protiv Čelo Isre i uvjerljiva pobjeda 5:0 donosi joj još jedno pojedinačno zlato.

U konkurenciji 19 juniorki nastupila je Sabina Petković. Odlličan nastup s četiri uvjerljive pobjede i na žalost poraz u finalu protiv favorizirane Austrijanke Čelo Funde. Sabinina forma prije odlaska na prvenstvo Europe u Dansku pokazuje da poraz za treće mjesto na ovogodišnjem prvenstvu Europe u Sochiju nije bio slučajan već da kvalitetom pripada samom vrhu ove discipline.

U muškom dijelu natjecanja kadeta nastupili su Roko Štokić, Filip Balent i Goran Mihalković. Pobjedama su otvorili natjecanje, ali na žalost nisu uspjeli doći do borbi za medalje. Najbolji nastup imao je Filip Balent koji je ostvario dvije pobjede i dva poraza u eliminacijskom dijelu natjecanja. U ekipnom dijelu natjecanja Roko, Filip i Goran su u polufinalnom meču poraženi od Vasasa iz Mađarske, ali su ipak uspjeli osvojiti 3. mjesto.

Trener Tihomir Grgić: ‘Još jedan odličan nastup naših natjecatelja i potvrda reprezentativnog statusa za ekipu juniorki, Sabinu Petković i  Ingu Grgić koja je povećala bodovnu prednost na 12 bodova pred konkurencijom, što je dostižno samo u teoriji. Muška ekipa također napreduje i od njih očekujem medalju na predstojećem državnom prvenstvu koje će se početkom prosinca održati u Rijeci. Ostaje nam još samo turnir u Samoboru, sredinom siječnja gdje ćemo napokon znati tko će otputovati na prvenstvo Europe u Danskoj. Prema sadašnjim rezultatima bit ćemo zastupljeni u dvije pojedinačne kategorije i jednoj ekipnoj s čim se mali broj klubova u Hrvatskoj može pohvaliti.’

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije