STOLNI TENIS

Fenomenalni Stjepan Škoda

Od petka do nedjelje u varaždinskoj Areni je odigrano tradicionalno 48. Međunarodno kadetsko i juniorsko prvenstvo Varaždina – 14. Memorijal Mirko Abramović na kojemu se u 8 pojedinačnih i ekipnih kategorije natjecalo 458 igrača i igračica i rekordnih 99 ekipa.

Osim iz Hrvatske i mladi stolnotenisači i stolnotenisačice iz Bosne i Hercegovine, Mađarske, Slovenije, Srbije i Katara, a među njima i članovi Kos-Kotoribe, Mihovljana, MSTC Čakovca, Putjana i Zasadbrega iz Međimurske županije. Od naših senzacija je bio Stjepan Škoda, Kotoripčan iz MSTC Čakovca, koji se u juniorskoj kategoriji plasirao u polufinale gdje je s 3:0 (9:11, 7:11, 4:11) izgubio od pobjednika, Ivora Bana iz zagrebačke Mladosti i ovim se rezultatom popeo na sedmo mjesto juniorske rang liste HATS-a.

Nakon osvojenoga prvog mjesta u skupini do polufinala je u šesnaestini finala s 3:0 eliminirao Smailjija iz riječkih Srdoća, osmini finala s 3:1 sedmoga juniora Slovenije Žigona iz Fužinara (Ravne) pa u četvrtfinalu s 3:2 trećega nositelja Šanteka iz varaždinskoga RR Starra, okrenuvši pritom vodstvo Varaždinca od 2:0 u setovima. Također je sa suigračem iz GSTK Zagreba Petrom Znikom osvojio i drugo mjesto u ekipnoj kategoriji pa je ovaj vikend bio pun pogodak za njega.

I inače je ovaj turnir što se naših predstavnika tiče prošao u znaku Kotoripčana, jer su odlični bili i najmlađi igrači i igračice trenera Stjepana Vidovića iz klupske škole Kos-Kotoribe, od kojih je troje izborilo plasman u završnice. Najdalje od njih je dogurala  simpatična Nela Kovačić, koja se u kategoriji najmlađih kadetkinja plasirala u četvrtfinale, izbacivši u šesnaestini finala Katju Žganec iz MGK-Drave Žabnik, a u osmini finala s 3:0 i aktualnu trostruku prvakinju Hrvatske za prošlu sezonu (pojedinačno, parovi, ekipno) Larisu Putignu iz ŽSTK Pule, ali je zatim, na žalost, ispala od Larisine klupske kolegice Nikoline Miličević.

A osminu finala su dohvatili Marko Knez i Dorian Pišpek u kategoriji najmlađih kadeta, gdje su ispali od vrlo jakih inozemnih protivnika, Knez od Katarca Koranija, a Pišpek od Mađara Varge, ali su se obojica srčano borila za svaki poen. U kategoriji najmlađih kadeta skupinu je prošao još i Matija Volf iz STK Putjana i u šesnaestini finala ispao od Paurevića iz Dugoga Sela, a kvalifikacije nisu prošli treći i najmlađi Kotoripčan Franko Gregurec te Karlo Mesarić i Filip Šafarić iz Zasadbrega.

Među najmlađim kadetkinjama plasman u završnicu je osim Nele izborila i Franka Mesarić iz Putjana, koja je prošla šesnaestinu finala i u osmini ispala od Nike Šaš iz Koprivnice, a turnir su već u skupinama završile Kotoripčanke Nina Friščić i Hana Sović te Zasadbrežanka Kyara Dunjko.

U kategoriji juniora, osim Škode, završnicu su igrali i Mihovljančani Noa Vresk i Lovro Varga. Ždrijeb ih baš nije mazio pa je Vresk nakon prolaska prvoga kola u šesnaestini finala naletio na četvrtoga juniora Bosne i Hercegovine, Banjalučanina Mujičića, a Varga za plasman među najboljih 16 od već spomenutoga Slovenca Žigona, dok skupinu nije prošao njihov klupski kolega Dominik Toplek.

Dva igrača u završnici smo imali i u kategoriji najmlađih kadeta, ali su oba, i Matija Strbat iz Mihovljana, kojega je koštalo propušteno prvo mjesto u skupini, i neiskusni Marko Bakač iz Zasadbrega, ispali već u prvom kolu razigravanja, dok skupine nisu prošli Ivan Sokač iz MSTC Čakovca i Petar Lukša iz Kos-Kotoribe.

Mnogo se na turniru, u kategoriji mlađih kadetkinja, očekivalo od članice Šenkovca Marte Novak, koja je bila prva nositeljica, ali se očekivanja, na žalost, nisu ostvarila, jer je u četvrtfinalu, nakon vodstva od 2:0, s 3:2 izgubila od pete s rang liste, Samoborke Lucije Krnić. Ovim ispadanjem izgubila je i prvo mjesto na rang listi HSTS-a gdje ju je na prvom mjestu zamijenila pobjednica Sena Smailji iz riječkih Srdoća.

U istoj kategoriji igrale su još Franka Mesarić iz STK Pujana, Zita Miličević, Sara Šimunković i Antonija Matoša iz Zasadbrega te Šenkovčanka Rebeka Varga, koje nisu dobile niti jednu partiju pa nisu prošle u završnicu, a bez završnice su ostale i Ana Novak iz STK Šenkovca i Nika Lukša iz Kos-Kotoribe, od kojih je Ana s jednom pobjedom u svojoj skupini bila treća, a Nika bez pobjede u svojoj četvrta. Marta je osim među mlađim kadetkinjama igrala i kategoriju kadetkinja  i u osmini finala ispala od igračice Varaždina Jelene Vukelić, a od 3 igrača u kategoriji kadeta, sva trojica Matija Strbat, Denis Toplek i Antonijo Bodalec, su u svojim skupinama bili treći.

Mihovljančani su se, uz već spomenutoga Škodu, natjecali i u ekipnim kategorijama, ali niti jedan od njihovih sastava nije izborio završnicu u koju su se plasirali samo pobjednici skupina.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije