PREOKRET

VIDEO Patafta i Režić prekinuli crni niz Međimurja

Nakon pet uzastopnih poraza u 2. HNL Međimurje je pobijedilo Osijek II 2:1.

U 12. kolu 2. HNL na stadionu Mladosti u Čakovcu u noćnom susretu sastali su se Međimurje i Osijek II. Prvo poluvrijeme odigano je s malo prigoda i puno pogrešaka, a jedino vrijedi izdvojiti 5. minutu kada je iz neposredne blizine pucao Špoljarić, a vratar Međimurja Galoši je skrenuo loptu u stativu koja se nakon toga odbila u korner. Prvo poluvrijeme je bilo siromašno, ali je zato drugo bilo vrlo uzbudljivo.

Čakovčani su uspavano krenuli u nastavak i već nakon trideset sekundi gosti imaju stopostotnu prigodu koju brani izvrsni Galoši pravovremenim izlaskom. Nije to bilo dvoljno upozorenje domaćinima i u 47. minuti je 0:1. Loše namješteno zaleđe i dvojica osječkih igrača jure prema golu. Lopta dolazi do Špoljarića koji samo skreće loptu u mrežu za 0:1.

Čakovčani pokušavaju i pritišću i izjednačuju u 60. minuti. Probijen je desni bok i lopta dolazi do Patafte koji prima loptu među dvojicom osječkih obrambenih igrača, okreće se i iz neposredne blizine šalje loptu u mrežu za 1:1.

Igra se rasplamsala i sve je više prigoda na obje strane. U 76. minuti Munivrana s desne strane sam izlazi ispred vratara Kukića koji odličnom reakcijom brani osječka vrata. Naš igrač nakon ove akcije na žalost izlazi zbog ozljede. U  77. minuti korner za Međimurje, Patafta puca iz blizine, ali pored gola.

Osječani uzvraćaju u 79. minuti. Ispala je cijela obrana Međimurja i vratar Galoši, lopta ide prema golu, ali sve je dobro pratio Ptiček koji spašava siguran gol. U 87. minuti pogreška u čakovečkoj obrani, srećom udarac s vrha šesnaesterca odlazi preko gola.
 

I pobjedonosni pogodak stiže u 90. minuti za Međimurje. Slobodan udarac je bio na nešto više od 20 metara od gola. Režić je odmjerenim udarcem prebacio živi zid ,gostujući vratar nije ni krenuo za loptom i veliko slavlje za 2:1.

Ne odustaju ni gosti u sudačkoj nadoknadi. Nakon ubačene lopte iz auta s lijeve strane više domaćih i gostujućih igrača promašuje loptu i ona dolazi na drugu stativu do osamljenog osječkog igrača koji srećom šalje loptu preko gola i radost čakovečkih nogometaša mogla je početi.

Osječani su se predstavili kao kvalitetna i čvrsta ekipa koja je bolje izgledala na terenu, a Međimurci su bili borbeni, uporni i srčani do zadnje sekunde susreta i to im se ovaj puta vratilo pozitivnim rezultatom i prkidom crnog niza od pet uzastopnih poraza. Preostaje još jedno prvenstveno kolo jesenskog dijela prvenstva i gostovanje kod Zadra.

MATIJA KRISTIĆ: ‘BILI SMO ŽELJNI POBJEDE I PREKIDA CRNOG NIZA’

Nakon susreta trener Međimurja Matija Kristić nam je rekao: ‘Čestitam svojim dečkima i moram ih pohvaliti za jako zrelu utakmicu i za to što su pokazali karakter danas protiv jako kvalitetnog protivnika. Znali smo da nas čeka utakmica u kojoj nećemo imati puno šansi i da ćemo morati biti strpljivi i uporni.  Odigrali su jako dobru utakmicu pogotovo zbog toga jer smo bili u rezultatskom minusu i nije se lako vratiti, pogotovo protiv ekipe koja je tako dobra kao što je Osijek.

U prvom poluvremenu kao šahovska partija, odigrali smo to praktički bez i jedne šanse uopće, nekakvo nadmudrivanje s puno duela. U drugom poluvremenu taj gol je otvorio utakmicu. Mi smo bili uporni i bili smo željni pobjede.i željni prekida tog crnog niza i jako smo sretni što smo dočekali pobjedu.’ 

Tijekom razgovora s Kristićem iz svlačionice Međimurja se orila pjesma, dečki su si dali oduška, odigrali su susret u kojemu su pokazali borbenost i igrali do posljednje sekunde ne klonuvši duhom te im se to vratilo na najbolji mogući način.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije