KARATE

Globusovci uspješni i u inozemstvu

Seriji odličnih rezultata na domaćim natjecanjima članovi Karate kluba Globus dodaju i one s međunarodnih.


Tako je na, proteklog vikenda održanom, 6. Grawe Energija kupu u Banja Luci Globus osvajanjem 10 medalja ostavio duboki trag. Natjecanje u Bosni i Hercegovini jedno je od najjačih u regiji, a mlade snage čakovečkog karatea ispunile su sva očekivanja. Ekipu je u grad na Vrbasu vodio trenerski dvojac Mladen Vizinger i Dejan Slukić koji su bili i više nego zadovoljni nastupima.

‘Karate sezona je vrlo duga i naporna. Ritam natjecanja je zahtjevan i teško je očekivati zadržavanje forme, ali naše djevojke i mladići za sada su i više nego iznad razine zadatka. Kontinuitet njihovih rezultata govori da se dobro pripremamo, odnosno da na visokom nivou odrađuju treninge. Drago mi je vidjeti da i oni shvaćaju kako samo napornim treniranjem mogu biti sve bolji’, izjavio je trener Slukić.
Jedanaest članova Globusa bilo je među 1269 natjecatelja iz 97 klubova iz čak 11 država. ‘U takvoj konkurenciji osvojena četiri zlata, dva srebra i četiri bronce su i više nego odličan rezultat. Naravno da nas to kao trenere mora veseliti, ali nam ujedno podiže ljestvicu za sljedeće nastupe’, poručio je trener Vizinger.
Treba dodati kako je jedan od sudaca bio i Tomislav Magdalenić bez kojeg se više ni jedno ozbiljno karate natjecanje u zemlji, ali i u regiji, ne može zamisliti.

Osvajači medalja:

Zlato:
Aida Trstenjak – djevojčice 10g. -30kg
Laura Strahija – djevojčice 10g. -37kg
Laura Strahija – djevojčice 11g. -36kg
Josip Slukić – kadeti –63kg

Srebro:
Sven Strahija – dječaci 11g. -50kg
Sven Strahija – dječaci 12g. – 47kg
Aida Trstenjak – djevojčice 11g. -32kg
Ema Marčec – djevojčice 13g. –44kg

Bronca:
Nikola Topličanec– dječaci 13g. -40kg
Lovro Farkaš – dječaci 13g. -55kg

U vrlo jakoj konkurenciji malo manje sreće su imali Nika Žerjav, Sara Novak, Ana Filipović i Kristian Topličanec

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije