BADMINTON

Laura Horvat, Luka Grubić i Borna Vadlja nastupili za reprezentaciju u Sloveniji

Ovog vikenda u Mirni u Sloveniji je u dvorani Mirna održan 24. Međunarodni badmintonski turnir TEM SLOVENIA JUNIOR INTERNATIONAL 2018. u sklopu Svjetske serije BWF U19 2018 za juniore u-19 na kojemu je nastupilo 103 igračica i igrača iz 12 zemalja.

Za juniorsku u19 reprezentaciju Hrvatske nastupili su  po treći put ove godine igrači Badmintonskog kluba Međimurje Luka Grubić i Laura Horvat te drugi put Borna Vadlja. U konkurenciji pojedinaca  Borna Vadlja je izgubio u 2. kolu (1/32) od Slovenca Lesničara 2:0 kao i Luka Grubić koji je izgubio u 2. kolu od Austrijanca Sudarme 2:1. Laura Horvat poražena je u 1. kolu od Rumunjke Soare 2:0.

  Juniorska u19 reprezentacija na TEM SJI 2018, zdesna naši Laura, Borna i Luka

U konkurenciji parova Luka Grubić i Borna Vadlja  poraženi su u četvrtfinalu nadomak medalje od slovenskog para Lonzarič/Lesničar 2:0. U konkurenciji mješovitih parova  Luka Grubić je s Dubrovčankom Mijom Čerjan izgubio u 2. kolu (1/16)  od rumunjskog para 2:0, a Borna Vadlja i Laura Horvat poraženi su u 1. kolu od slovenskog  para 2:0. Igrače je na  turniru pratio klupski trener Tomislav Grubić.

BORNA VADLJA I VITO PETI POBJEDNICI

U  nedjelju  u dvorani paviljona  20 na Zagebačkom velesajmu u  organizaciji Badmintonskog kluba Medvedgrad 1998 Zagreb održan je posljednji 4. Savezni turnir za poletarce u-11 i  juniore u19  Hrvatskog kupa 2018.

Na turniru je nastupilo 14 poletaraca i poletarki  iz sedam klubova Hrvatske te 23 juniora i  juniorki  iz osam  klubova Hrvatske, a među njima  ekipa poletaraca u11 i juniora u19 Badmintonskog kluba Međimurje pod vodstvom trenera Tomislava Grubića, trenerice Emilije Talan i  pomoćnog trenera Filipa Vadlje.

U konkurenciji  poletaraca u11 svoju treću pobjedu i zlatnu medalju ostvario naš Vito Peti (MČ) pobijedivši u finalu Lovru Matovinu (KC) 2:0 (21:11,21:13) i tom pobjedom postao ukupni pojedinačni pobjednik HK 2018. Poredak ostalih naših: 4. Juraj Majnarić, 7. Edo Đurkas i 8. Sebastian Sedlar.

                    Poletarci medaljaši Sebastian, Vito, Juraj i Edo

U konkurenciji parova poletaraca pobijedio je naš Vito Peti s Lovrom Matovinom iz Koprivnice pobjedivši u finalu našeg Edija Đurkasa i Zagrepčanca Dorijana Žutog 2:0. Brončanu medalju osvojio je naš par Sebastian Sedlar / Juraj Majnarić pobijedivši par Bogunović / Preksavec (Novska) 2:0.
    
U konkurenciji  juniora u19 svoju drugu  pobjedu je ostvario naš Borna Vadlja pobijedivši u finalu Josipa Meglića (MZ) 2:1 ( 21:9, 15:21, 21:17 )  i tom pobjedom u izravnom dvoboju Borna je postao ukupni pojedinačni pobjednik HK 2018. Treće mjesto i brončanu medalju osvojio je naš Luka Grubić pobjedivši Bornu Cara (MZ) 2:1. Poredak ostalih naših igrača: 7. Ivan Grubić i 13. Filip Knežević. U konkurenciji juniorki u19 pobjedu je ostvarila Ira Martinuš (MZ).

                                                  Juniorska ekipa

U konkurenciji mješovitih parova  juniora pobjedu je ostvario naš Luka Grubića s Dubrovčankom Mijom  Čerjan (MČ/DU) pobijedviši u finalu par Antonio Ban / Ira Martinuš 2:1 ( 20:22, 21:15, 21:19 ). Drugi naš par Borna Vadlja / Laura Horvat  osvojio je 4. mjesto.

                                Zlatni miks Luka i Mia te zlatni Borna

Čestitke našim igračima na osvojenim medaljama, a posebne Borni Vadlji i Viti Petiju na osvojenim naslovima ukupnih pobjednika HK 2018.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije