VELIKI BRAVO

Susjedski derbi svima za primjer

U Brezju su prvenstveni susret Druge međimurske nogometne lige – skupina B odigrali Hajduk i Mali Mihaljevec.

Utakmica je završila bez pobjednika 1:1, a ono što veseli da je u žustroj i ravnopravnoj borbi bilo niz fair – play poteza i s jedne i s druge strane. Nije bilo preoštrih startova, više nesmotrenih, a u tim situacijama je bilo lijepo za vidjeti da Mihaljevčani pomažu Brezovčanima i Brezovčani Mihaljevčanima. I tako bi i trebalo i moralo biti na svim susretima.

U prvom dijelu čak tri nezgodne situacije u kojima Mihaljevčani pogađaju svog suigrača u lice ili trbuh te oni zbog toga ostaju ležati, a Brezovčani ili priskaču u pomoć ili izbacuju loptu izvan terena. I dok sudac nije prekinuo susret igrači su bili obazrivi u fair – play duhu prema protivnicima pa bi sami prekidali susret.

Zaista nešto što vrijedi istaknuti kao pozitivno i pohvaliti. U jednoj situaciji žestoki sudar, igrač Hajduka ostaje ležati, sudac i domaći igrači gledaju što se događa, suparnički igrač koji je bio u blizini nije čekao ni trena i u sekundi je digao Brezovčana u zrak da dođe do daha (naslovna fotografija ovog teksta).

Sudac Matija Filipić korektno je odradio svoj posao, a u tome su mu fer ponašanjem pomogli i igrači. Što se tiče navijača nije bilo neugodnih povika i psovki, ali uvijek se nađe pojedinaca koji na žalost ne znaju sakriti svoju razinu kulture.

I još jedan navijački detalj za kraj. Domaćini naplaćuju ulaznicu uobičajenih 20 kuna. Jedna domaći navijač nije bio na svom mjestu pa su njega preskočili, a on je otišao za dečkima koji su naplaćivali ulaznice da i on plati svoju. Svaka čast.

U ponedjeljak se u Brezju igra još jedan susjedski derbi u kojemu veterani Hajduka dočekuju susjednu Slobodu iz Slakovca. Nadamo se da će fair – play biti na jednakom ili još boljem nivou, seniori su im pokazali primjerom kako to treba izgledati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije