Vijesti / Sport
Sport
U subotu počinju Međimurske lige Međimurske novine

STOLNI TENIS

U subotu počinju Međimurske lige Međimurske novine

U subotu svoju 23. sezonu u samostalnoj Hrvatskoj započinju Međimurske lige Međimurske novine, ponovo pod pokroviteljstvom ovoga čakovečkog tjednika.

Unatoč prijavi 68 ekipa, jedne više nego u prošloj sezoni, Izvršni odbor Međimurskoga stolnoteniskog saveza je bio suočen s problemom slaganja liga, jer su u 1. ligi odustale ekipe Katexa i Čakovca 1, a osim prvoplasiranoga Nedelišća 1 niti jedna ekipa iz 2. lige nije bila zainteresirana za prelazak u prvoligaški rang.

Zato je donio odluku da 1. liga privremeno, samo u ovoj sezoni, broji 8 ekipa, koje će nakon redovnoga dijela dvostrukim bod sustavom u dodatku igrati i play-off za plasman od 1. do 4. te 5. do 8. mjesta. Uz spomenute odustale su još ekipe Putjana 4 MLD u 6. i Goričana 6 u 7. ligi, ali je prijavljeno pet novih, uglavnom mladih sastava, koji su uključeni u 7. ligu pa će se uz krnju 1. ligu igrati još 6 liga s po 10 ekipa.

Vođenje liga Izvršni odbor je ponovo je povjerio Franji Flacu iz Čakovca, koji tu dužnost obavlja već četrnaestu sezonu uzastopno, a prihvaćene su i propozicije natjecanja, koje su doživjele promjene samo zbog smanjenja broja ekipa u 1. ligi i pridodanih rezervnih termina odigravanja utakmica.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!