Vijesti / Sport
Sport
Izvrstan početak sezone natjecatelja KK Međimurje

KARATE

Izvrstan početak sezone natjecatelja KK Međimurje

Početak školske godine znači i početak jesenskog dijela karate sezone. Dugo, toplo ljeto natjecatelji Karate kluba Međimurje iskoristili su za kondicijsku pripremu.

Pod stručnim vodstvom glavnih trenera kluba Adriana Marciuša i Kristijana Lesjaka te uz malu pripomoć trenerice Adise Gergić forma se brusila u teretani NGC-a ATON i na vanjskim teretnima OŠ Nedelišće. Tradicionalno se sezona otvara domaćim trunirom Međimurje open koji iz godine u godinu okuplja sve više vrhunskih natjecatelja sa područja cijele Europe. 1200 natjecatelja natjecalo se u katama i borbama, a među njima su bili i natjecatelji Karate kluba Međimurje, u nešto podmlađenom sastavu.

Roko Štefulj osvojio je srebrnu medalju u kategoriji cicibani kate i brončanu medalju u kategoriji borbe cicibani + 26 kg. Vito Ciglarić i Val Branilović na žalost nisu uspjeli doći do medalja u kategoriji učenici kata, iako je Vito imao i repasažnu borbu. Za obojicu je ovo prvi od mnogih turnira i treneri su zadovoljni viđenim.
Noa Molnar je u  kategoriji mlađih učenika kate, nakon dvije pobjede, izgubio u polufinalu. Njegov protivnik je ušao u finale i time ga povukao u repasaž, ali Noa nije uspio doći do medalje. Marko Lepoglavec je u jakoj kategoriji mlađih kadeta kate osvojio srebrnu medalju.

Ženski dio kluba predstavljale su Ida Posavec i Raina Špoljarić. Ida se u kategoriji mlađih učenica – 36 kg, nakon poraza, borila u repasažu, ali je izgubila. Raina nije imala prilike za repasažnu borbu, budući da je izgubila u 1. kolu učenica borbe + 44 kg.

Nešto iskusniji natjecatelji bili su Benedikt Đurđek, mlađi kadeti borbe – 45 kg, Luka Salihović, kadeti borbe – 57 kg, Mateo Jakopanec, kadeti borbe – 63 kg, Dorian Kalajdžija, kadeti  borbe – 70 kg, Mihael Sirc, kadeti borbe + 70 kg. Benedikt, Luka i Mateo, nakon poraza u polufinalu, dobivaju priliku osvojiti medalje kroz repasaž, ali jednostavno nije bio njihov dan, a Mihael gubi već u prvom kolu. Dorian nakon tri pobjede gubi tek u finalu i tako osvaja srebrnu medalju.

Trener Kristijan Lesjak i njegovi pomoćnici tog dana, seniori Karate kluba Međimurje Leon Marciuš i Lucija Lesjak i više su nego zadovoljni pokazanim od strane natjecatelja.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!