PLIVANJE

Čakovčanec Goran Kolarić postao trener mlade plivačke reprezentacije

Uz to, plivačice Hannah Ereiz, Ema Medved i Gloria Požgaj dobile su poziv za pripreme hrvatske reprezentacije. Bravo, čestitke svima!

Kvaliteta rada u Čakovečkom plivačkom klubu (ČPK-u) redovito se potvrđuje na brojnim domaćim, ali i inozemnim natjecanjima. No, posljednja potvrda vrijednosti došla je iz Hrvatskog plivačkog saveza koji je za jednog od trenera mlade plivačke reprezentacije na pripremama u Tuheljskim toplicama od 22. do 29. rujna odredio Gorana Kolarića.

Predsjednik i trener ČPK-a će tako biti jedan od četvero trenera koji će pripremati 13 mladih plivača i 18 mladih plivačica za buduće uspjehe hrvatskog plivanja. No, uvrštavanje 39-godišnjeg Čakovčanina među hrvatsku plivačku trenersku elitu nije jedina dobra vijest vezana uz pripreme mlade reprezentacije. Naime, između 18 plivačica iz 12 hrvatskih klubova koja će biti u Tuheljskim Toplicama bit će i članice ČPK-a: Hannah Ereiz, Ema Medved i Gloria Požgaj. Trener Kolarić nije bio iznenađen pozivanjem njegovih plivačica na pripreme reprezentacije.

– Cure su vrijedno i marljivo radilo protekle dvije sezone i sada je to došlo na naplatu. Svi oni silni treninzi, sati provedeni u bazenima su se isplatili. Naše članice postižu odlične rezultate u mlađim kategorijama i to nije moglo proći ispod radara – izjavio je Kolarić. Govoreći o svom pozivanju za trenera reprezentacije priznao je kako ga je vijest iznenadila i zatekla, ali ujedno i jako razveselila. – Iako nismo veliki plivački centar, dokazali smo kako dobro radimo, a poziv Hrvatskog plivačkog saveza i djevojkama i meni je to potvrdio – rekao je.

Osvrnuo se i na svoje početke kada je po završetku Kineziološkog fakulteta prihvatio poziv Ante Dragića za radom u Čakovečkom plivačkom klubu. – Od danas pokojnog Dragića sam naučio puno toga i ovo moje pozivanje je priznanje i njemu i siguran sam kako bi on bio jako sretan i ponosan – naglasio je Kolarić. Poput svakog drugog Međimurca ne misli se zadovoljiti lovorikama koje donosi ovakvo priznanje.

– Ovo je definitivno kruna karijere za svakog plivačkog trenera, ali ja nakon ovoga neću stati. I dalje planiram, to je nama Međimurcima valjda u genima, raditi i samo raditi. Postigli smo velike uspjehe u malom klubu u malom hrvatskom gradu, ali vjerujem da možemo još bolje. Ova generacija plivačica i plivača nije još rekla sve što može, a svake godine dolaze nam neki novi klinici i plivanje će se sigurno još dublje ukorijeniti u Čakovcu – zaključio je. Kolarić je profesor tjelesne i zdravstvene kulture u čakovečkoj III. Osnovnoj školi, a trener plivanja je već punih 14 godina.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije