BADMINTON

Luka Grubić nastupio za juniorsku U19 reprezentaciju u Tallinu

Proteklih deset dana od 7. do 16. rujna u Tallinnu u Estoniji održano je ekipno i pojedinačno Europsko prvenstvo za juniore U19 na kojem je nastupila i reprezentacija Hrvatske. Za reprezentaciju je nastupio naš najbolji igrač junior Luka Grubić kojemu je to drugi nastup na EP nakon nastupa 2016. godine na EP u17 reprezentacije i tako postao naš drugi igrač u povijeti BK Međimurje s nastupom na EP U17 i U19 nakon Luke Vlaheka.

Sastav  juniorske u-19 reprezentacije Hrvatske: Luka Ban, Josip Meglić, Luka Grubić,  Inga Sadaić i Ira Misir pod vodstvom izbornika seniora Igora Čimbura.

Na ekipnom prvenstvu Europe 2018. nastupile su 34 reprezentacije, a igrale su mješovite ekipe s muškim i ženskim  singlom  te muški, ženski i mješoviti par. Naša reprezentacija bila je u skupini 8 s nositeljima reprezentacijom Škotske od kojih je poražena 4:1, Rumunjskom koju su pobijedili 3:2, Poljskom  od koje su tijesno izgubili 3:2 i Nizozemskom od koje su poraženi glatkih 5:0.

Luka je u ekipnom dijelu igrao parove s Josipom Meglićem. Reprezentacija je zauzela 4. mjesto u skupini te ukupni plasman 25.-32. mjesta. Pobjednici svih 8 skupina prošli su četvrtfinale.  Naslov prvaka obranila je reprezentacija Francusku pobjedivši u finalu Dansku 3:2.

Na pojedinačnom prvenstvu Europe 2018. nastupilo je 303 igrača i igračica iz 38 zemalja Europe u konkurenciji muških i ženskih singlova, parova te mješovitih parova. Naš Luka Grubić nastupio je  u konkurenciji muških parova s Izraelcem Rotemom Mogilnerom gdje su poraženi u 1. kolu (1/64 ) od škotskog para  Apilige / Pringle 2:0.

Na EP juniora uspješno je sudila članica BK Međimurje i sutkinja Lucija Zadravec. Čestitke Luki na nastupu za reprezentaciju na EP kao i kompletnoj reprezentaciji na nastupu. Nastupom Luke  na EP dokaz je kvalitetnog i uspješnog radu sa mladima u BK Međimurje te čestitke trenerima i upravi kluba.

BK MEĐIMURJE ČAKOVEC UPISUJE  NOVE ČLANOVE

Badmintonski klub Međimurje Čakovec vrši upise novih mladih članova kluba  tokom cijelog mjeseca rujna. Upisati se mogu dječaci i djevojčice rođeni 2011. godine i stariji (do rođ. 2004. godine).

Informacije i upisi mogući su kod tajnika i trenera Tomislava Grubića na 098 241 230 te na treninzima u dvorani II. OŠ Čakovec ponedjeljkom od 19.00 do 20.15, srijedom od 18.00 do 19.00  i petkom od 17.00 do 18.00 sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije