MLADI ATLETIČAR

Atletičar Mladen Ignac: Tek mu je 17 godina, a u vitrini već ima puno pehara i medalja

Mladi atletičar živi u Murskom Središću, trenira u Atletskom klubu Međimurje, u slobodno vrijeme bavi se plesom i glumom, a učenik je Srednje škole Čakovec

Mladen Ignac mladi je 17. godišnji atletičar koji živi u Murskom Središću, a atletiku trenira u Atletskom klubu Međimurje. U slobodno vrijeme bavi se plesom i glumom, a učenik je Srednje škole Čakovec.

Tvoji prvi koraci u atletici? Tko te je potaknuo na treniranje atletike?

U osnovnoj školi trenirao sam nogomet, ali nisam baš bio ustrajan. Iako sam mogao brzo trčati, to mi nije bilo dovoljno za napredak u igri te mi je nedostajalo motivacije. U srednjoj školi sam s lakoćom otrčao jednu utrku te sam shvatio da je atletika moj sport. Moja me profesorica Marina Trajbar uputila u AK Međimurje u kojem treniram od sredine listopada 2017. godine. U klubu mi puno pomaže trener Aleksandar Žbulj i ostali voditelji kluba.

Što je sve potrebno za uspjeh u sportu kojim se ti baviš?

Za uspjeh u atletici treba uložiti puno truda, rada i volje. Bez svega toga se ne mogu očekivati dobri rezultati.

Koliko puta tjedno treniraš i koje su tvoje najdraže discipline?

Treniram svaki dan osim nedjelje, a moje omiljene discipline su na 3 i 5 kilometara u kojima sam jako napredovao uz pomoć trenera, prijatelja i obitelji.

Imaš li najdraže natjecanje?

Najdraža natjecanja su mi seniorska državna prvenstva jer skoro svaki put uspijem oboriti novi osobni rekord u svojim disciplinama. U atletici sam tek odradio jednu sezonu, ali moju vitrinu već krasi 12 medalja, 3 velika pehara i vrijedno priznanje za trkača na 10 kilometara.

Što bi poručio za kraj razgovora mladim sportašima?

Poručio bi svim sportašima da ulažu maksimalan trud i volju u sportovima kojima se bave jer će jedino tako doći do dobrih rezultata.

Svim mojim prijateljima i poznanicima želim se ovim putem zahvaliti na podršci, to mi puno znači, za kraj je poručio Mladen. (Izvor: Međimurska sportska mreža)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije