DRUGA LIGA

Matija Kristić: ‘Solin respektiramo, ali tražit ćemo pobjedu’

U petak 24. kolovoza u 20:00 sati na stadionu Mladosti u Čakovcu u 1. kolu 2. HNL Međimurje dočekuje Solin.

Nogometaši Međimurja odigrali su posljednji pripremni susret uoči početka drugoligaškog prvenstva. Čakovačani su u noćnom susretu na stadionu Mladosti u Čakovcu pobijedili Dugo Selo 2:1. Gosti su poveli u 18. minuti, a strijelac je bio Žabec. U 44. minuti Režić poravnava na 1:1, a u 49. minuti Patafta je strijelac za 2:1.

Kako prvenstvo počinje u petak razgovarali smo s trenerom Međimurja Matijom Kristićem o aktualnim temama i najavi nadolazećeg drugoligaškog prvenstva.
eMedjimurje: Kako komentirate generalku i susret protiv Dugog Sela?
Kristić:
Borbena utakmica gdje smo igrali protiv dobre ekipe iz Dugog Sela. Stali su u dva čvrsta bloka i dosta teško smo pronalazili put u završnu trećinu. Moram opravdati svoje dečke jer smo ovaj tjedan imali naporan mini ciklus. Vidjelo se da su noge teške i da ih lopta ne sluša. Bez obzira na to izborena je pobjeda koja je mogla biti i većom razlikom.
eMedjimurje: Koliko ste zadovoljni pripremnim periodom?
Kristić:
Ovom utakmicom je završio peti tjedan priprema. Napravili smo do sad 36 treninga i ovo nam je bila osma pripremna utakmica. Jako sam zadovoljan pripremama i moram pohvaliti dečke za vrhunski angažman i zalaganje na treninzima, radi se sto posto i nema popuštanja. Što se tiče kadra bitno je da smo zadržali gotovo sve igrače od prošle sezone. Igrači koji su novopridošli su se dobro uklopili u naš klub. Uspjeli smo rehabilitirati i uključiti u rad Munivranu i Pataftu. Tu je i Karamarković koji se vraća i vidi se da će nam biti od velike pomoći.
eMedjimurje: Prvo kolo dolazi Solin, što znate o njima?
Kristić:
Vrlo malo, sve iz novina. To je ekipa koja godinama igra drugu ligu i koja je stabilan drugoligaš. Ekipa je to koja igra čvrst nogomet i bez obzira što su respektabilan drugoligaš, mi njih i sve ostale drugoligaše respektiramo, ali vjerujemo u sebe i sigurno ćemo tražiti pobjedu.
eMedjimurje: Novina je termin odigravanja vaših susreta. Prva utakmica se igra kao noćni susret u petak u 20:00 sati. Kako će to utjecati na igrače?
Kristić:
Mislim da neće biti nekakve velike razlike s obzirom na dnevne utakmice. Igračima jedino može biti lakše jer neće igrati po ovim velikim vrućinama. Klub je išao s ciljem da u petak navečer bude što više publike kad kod nas u nogometnim ligama nema druge nogometne utakmice. Nadamo se dobroj posjeti i podršci, a mi ćemo nastojati opravdati tu podršku dobrom igrom i dobrom prezentacijom na terenu.

Međimurje – Solin, suci Lovrić, Lacović, Totić, Plantosar, delegat Raković, kontrolor sudaca Vukušić

Parovi 1. kola 2. HNL

Petak 24. kolovoza:
Hrvatski Dragovoljac – Zadar 17:30
Sesvete – GNK Dinamo II 17:30
Međimurje – Solin 20:00

Subota 25. kolovoza:
Dugopolje – Hajduk II  17:30
BSK – NK Varaždin 17:30
Lučko – Kustošija 17:30
Šibenik – Osijek II 19:30

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije