brončani blizanci

​Otac svjetskih bronca u juniorskom veslanju ponosan na međimurske korijene svoje obitelji

Braća blizanci, Patrik i Anton Lončarić nedavno su osvojili broncu na SP u veslanju. Korijeni uspješnih veslača sežu u naše Međimurje, a to nam je potvrdio i njihov otac, Davor Lončarić

U češkim Rašicama na Svjetskom juniorskom prvenstvu u veslanju, broncom su 12. kolovoza okićena braća blizanci Patrik i Anton Lončarić, 18-godišnji Osječani koji su kući odnijeli svoju drugu svjetsku juniorsku medalju, a srušili su i svjetski juniorski rekord u dvojcu bez kormilara.

Saznajemo kako obiteljski korijeni uspješnih Osječana sežu u naše Međimurje, a to nam je potvrdio i njihov otac Davor Lončarić!

– Naše prezime dolazi iz Međimurja. Naime, moja baka i djed, Magdalena (rođena Markač) i Julius Lončarić rođeni su u Čakovcu te su odrasli u Orehovici. U Osijek su doselili 1947. gdje je rođen njihov prvi sin, moj otac koji se također zvao Julius. Oboje su pokopani na osječkom Donjogradskom groblju. U Međimurju imamo samo jedne rođake, obitelj Ruže Horvat koja živi u Gornjem Kuršancu. Ona je očeva sestrična. Rijetko smo u kontaktu, ali se ponosim svojim međimurskim korijenima! – rekao nam je ponosan otac uspješnih mladića.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije