za svaku pohvalu

FOTO Japanci oduševili Međimurce ovim potezom

Dvije ekipe iz Japana, Oxala i FITA Select sudjelovale su na međunarodnom turniru 'Međimurec U-13' 2018., a ono što su učinili nakon turnira sve je bacilo s nogu

Dvije ekipe iz Japana, Oxala i FITA Select koje su sudjelovale na 20. jubilarnom međunarodnom nogometnom turniru Međimurec U-13 2018. svojom simpatičnošću osvojile su sve prisutne.

Tijekom tri dana turnira mladi nogometaši iz zemlje izlazećeg sunca uvijek su bili ljubazni, pristojni i nasmijani. Iako baš nisu najbolje baratali engleskim jezikom, univerzalni nogometni jezik spojio ih je s djecom s europskog kontinenta. Uvijek su bili spremni na fotografiranje, nisu pokazali ni malo ljutnje i na svakoj gesti domaćina satima su se zahvaljivali. Što je vrijedilo za nogometaše do 13 godina vrijedilo je i za njihovo stručno vodstvo.

No, ako su svojim ponašanjem i skromnošću tijekom turnira osvojili srca domaćina, ono što su učinili nakon turnira sve je bacilo s nogu. Nakon nedjeljnog proglašenja najboljih kada su sve ekipe krenule ili prema kućama ili hotelu japanski nogometaši pokupili su sav otpad oko nogometnog igrališta u Dunjkovcu/Pretetincu. Scena sa Svjetskog prvenstva u Rusiji ponovila se u srcu Međimurja u manjem obujmu.

Usprkos tome što se veo noći dobrano spustio na ovaj dio Hrvatske, mladi Japanci prkosili su umoru od utakmica i marljivo sakupljali svakojako smeće. U njihovim vrećama bile je svega, od plastičnih boca do ostataka hrane. No, oni su pokupili sve. Kultura Dalekog Istoka ne dozvoljava im da iza sebe, ali očito i drugih, ostave rasulo.

Prvotno čuđenje domaćina zamijenilo je oduševljenje, a vrlo brzo su se vedrim kosookim dječacima pridružili i njihovi domaćini iz Dunjkovca/Pretetinca te dokazli da se sve može kada se male ruke slože. Osim velikog respekta ovakvim potezom momčadi iz Tokija definitivno su si osigurale pozivnice i za sljedeću godinu i Međimurec 2019.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije