SVETI JURAJ U TRNJU

Sportsko druženje mještana sela

U organizaciji članova Nogometnog kluba Trnje, udruga mjesta, školske kuharice, mještana i Mjesnog odbora Sveti Juraj u Trnju održano je sportsko druženje mještana sela i onih koji se smatraju Sveto-Đurčanima na nogometnom igralištu NK Trnja u Svetom Jurju u Trnju.

Kao i prošle godine i ove godine održane su igre između četiri ulica: Svjetske, Tihe, Jorgovana i Gajiča i to u potezanju užeta, skakanju u vreći, vožnji u tačkama, kotrljanju starih automobilskih guma te gađanju olovke u bocu. Najbolja i najjača u potezanju užeta te najbrži u vožnji tačkama ove godina je bila ekipa Svjetsake ulice. U gađanju olovke u bocu i skakanju u vrečema pobjednici su bili Jorgovani, dok je Tiha ulica najbrže kotrljala auto gume u slalomu između čunjeva.

Kad se sve skupa na kraju zbrojilo najviše znanja, spretnosti, sreće i osvojenih bodova u igrama imale su Svjetska i Tiha ulica po četrnaest, Jorgovani trinaest i Gajičari s devet bodova. Nogometna utakmica koja se održala nakon igara imala je samo revijalni, prijateljski karakter. Iako je nogometni klub petu godinu u ‘mirovanju’ tridesetak nogometaša aktivno je i sudjelovalo u nogometnoj utakmici naizmjenice izvučenih Plavih dresova protiv Crvenih i osjetilo ponovno loptu na nogama.
Nije bilo imperativa pobjede pa je sve prošlo u mirnom tonu uz koje padanje  i ‘traženje zraka’ po igralištu. Staro društvo ponovno je bilo na okupu pa se pazilo ‘jedni na druge’. Mogućnosti i želje nekadašnjih nogometaša pratila je uz bodrenje, smijeh i pljesak i mnogobrojna selska publika. Po sparnom i teškom vremenu za mlade i stare nogometaše pobjedu je ostvarila ekipa Plavih 5:2, uz bolju igru i dobro raspoloženog golmana Emira.
Nakon nogometne utakmice uslijedilo je i ono najbitnjije, zajedničko druženje uz pećeni odojak, salatu, piće, kuhani kukuruz i langoše. Na druženje, navijanje, veselje i smijeh odazvao se poveći broj mještana koji su uz  glazbu ‘žive muzike’ i ples dočekali i jutarnje sate na nogometnom igralištu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije