HRVATSKA SLAVI

VIDEO Ovaj dan nećemo zaboraviti! Vatreni, vi ste naš ponos, hvala vam od srca

Više od 550.000 navijača dočekalo je u ponedjeljak u Zagrebu hrvatske reprezentativce koji su na Svjetskom nogometnom prvenstvu osvojili srebrnu medalju

Hrvatska nogometna reprezentacija, koja je osvajanjem drugoga mjesta ostvarila povijesni uspjeh na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, stigla je u ponedjeljak nešto prije 21 sat u otvorenom autobusu s prepoznatljivim crveno-bijelim ‘kvadratićima’ na Trg bana Josipa Jelačića, gdje je za vatrene organiziran spektakularan doček koji je nadmašio sve dosadašnje dočeke sportskih junaka u Hrvatskoj.

>> NEOPISIVO! Središte Zagreba gori: Vatreni stigli na Trg

Potpuno ispunjeni Trg “eksplodirao” je kada su se kroz dim baklji pojavili svjetski nogometni viceprvaci. Glasnim navijanjem, pjevanjem i uz euforičan i gromoglasan pljesak i povike navijači su pozdravili nove heroje nacije, dok su na pozornici Zaprešić Boysi atmosferu doveli do usijanja s navijačkim himnama “Igraj moja Hrvatska” i “Srce Vatreno”.

Od Zračne luke do Trga za pet i pol sati

Put od zračne luke do pozornice na Trgu bana Jelačića trajao je pet i pol sati, a sve to vrijeme bilo je ispunjeno pozitivnom energijom, pjevanjem i navijanjem oduševljenih navijača kojima su nogometaši jednako uzvraćali.

Prema procjeni policije, na Trgu bana Jelačića okupilo se oko 110.000 navijača, te u užem centru grada njih oko 250.000, a ako se tome pridoda oko 200.000 navijača na trasi kretanja autobusa s članovima reprezentacije od zračne luke do Trga, vatrene je u Zagrebu dočekalo više od pola milijuna ljudi.

Hrvatski reprezentativci su, uz široke osmijehe iz autobusa – koji je vozila vozačica u hrvatskom dresu i na kojem su vijorile hrvatske zastave uz natpis “Srce vatreno. Ponos Hrvatske” – mahanjem pozdravljali ekstatične navijače te im cijelim putem od zračne luke do glavnoga zagrebačkog trga potpisivali autograme na navijačka obilježja.

Na putu do Trga viceprvaci svijeta su u Savskoj ulici autobusom ušli u dvorište Javne vatrogasne postrojbe Zagreb, na kratak predah prije velikog finala. Do dolaska Vatrenih na Trgu su izvođene navijačke pjesme i budnica “Moja domovina”, nastupio je Mladen Grdović s neslužbenom himnom ove generacije vatrenih “Nije u šoldima sve”, pušteno je u nebo četiri tisuće crveno-bijelih balona, a tijekom slavlja središte Zagreba preletjeli su zrakoplovi akrobatske skupine “Krila Oluje”. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije