ŽRK ZRINSKI

Drugo mjesto najmlađih djevojčica u Đurđevcu

Turnir se odigravao ispred utvrde Stari Grad, što je jedinstveni događaj u Đurđevcu.Oko utvrde su se nekada odigravali kuglački susreti, no nikada ovakvo nešto.

Ove subote Rukometni klub Đurđevac organizirao je turnir u mini rukometu za djevojčice u dvije kategorije: 2008. godište te 2009. godište i mlađe. Turnir se odigravao ispred utvrde Stari Grad, što je jedinstveni događaj u Đurđevcu. Naime, oko utvrde su se nekada odigravali kuglački susreti, no nikada ovakvo nešto i zato je ovaj turnir jedinstven.

ŽRK Zrinski Čakovec je sudjelovao s jednom ekipom djevojčica rođenih 2008. i mlađe. Konačnu pobjedu u konkurenciji 2008. godišta odnijele su rukometašice RK Đurđevca – crvena ekipa. Konačni poredak: 1. RK Đurđevac – crveni, 2. ŽRK Zrinski Čakovec, 3. RŠD Bjelovar, dok je plava ekipa RK Đurđevca završila na 4. mjestu.

Na turniru je sudjelovalo stotinjak djece, 11 ekipa iz Hrvatske te Bosne i Hercegovine. Na turniru je također sudjelovao i drugi međimurski ženski rukometni klub ŽRK Prelog. Uz veliku podršku i navijanje roditelja, odigrane su 22 utakmice.

Rezultati u skupini:
ŽRK Zrinski Čakovec – RK Đurđevac /plava 12:6
ŽRK Zrinski Čakovec – ŽRK Dubica Kozarska Dubica 13:4
ŽRK Lipik – ŽRK Zrinski Čakovec 1:10

Rezultati završnice turnira za 2008.:
polufinale, ŽRK Zrinski – RŠD Bjelovar 6:5, RK Đurđevac crveni – RK Đurđevac plavi 10:3
za 3. mjesto, RK Đurđevac plava – RŠD Bjelovar 7:10.
– finale, ŽRK ZRINSKI – RK Đurđevac crveni 3:8.

Naša je Marta Doležaj s 22 pogotka bila najbolji strijelac turnira, a Kristina Goričanec je izabrana za najbolju golmanicu turnira. Čestitamo djevojčicama i njihovoj voditeljici i trenerici Ljubici Vrbančić.

Isto tako i čestitke organizatoru Rukometni klub Đurđevac na jako dobrom organiziranom turniru. Također, trenerica zahvaljuje starijim djevojčicama Sonji, Katji, Gabrijeli i Viktoriji oko pripreme ekipe za vrijeme turnira. Nikako se ne smiju zaboraviti niti roditelji koji su najveća podrška klubu.

Za ŽRK Zrinski nastupile su slijedeće djevojčice: Ivana Jalušić, sestre Tena i Ela Blagus, Simona Rubin, Josipa Jarni, Marta Doležaj, Rahela Varga, Leona Novak i Kristina Goričanec.

RUKOMETNI KAMP

Iz kluba pozivaju djevojčice osnovnih škola iz Čakovca i cijele Međimurske županije u rukometni kamp. Kamp organiziraju ŽRK Zrinski i ZSU Čakovca u sklopu Svaki tjedan sport jedan.

Termin kampa je u periodu od 26. do 30. lipnja u sportskoj dvorani 2.OŠ Čakovec od 9:00 do 11:00 sati. Kontakt tel: 095 866 7070 (Goran Vuk). Više informacija pogledajte ovdje. Djecu će na kampu voditi trener seniorske ekipe Goran Mrđen, stručni specijalist trenerske struke – smjer rukomet te treneri rukometa profesor Davor Varga (trener u MRK Čakovec) i apsolvent na kineziološkom fakultetu smjer stručni prvostupnik trenerske struke – rukomet Goran Vuk.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije