KK KOTORIBA Zadovoljni rezultatima, ogorčeni ignoriranjem međimurskog Saveza

– Djelovanje Košarkaškog kluba Kotoriba sastoji se od dva pravca. Jedan je sportski dio, a drugi kulturna događanja u Kotoribi – rekao je predsjednik Branislav Fuš na godišnjoj skupštini kluba koja je održana 19. svibnja.

Istaknuo je sudjelovanje u svim općinskim manifestacijama, ali i zadovoljstvo postignutim rezultatima seniora i mlađih kadeta. Posebno su u klubu ponosni na streetball turnir Memorijal Bojan Zvošec koji je postao njihova tradicija i zaštitni znak. Nabavljene su nove trenirke jer se godinama nije materijalno ulagalo u klub.

– Sve ove ciljeve odradili smo zajednički s kolegama iz KK Dubravčan gdje smo postigli vrlo dobru zajedničku suradnju koju namjeravamo i dalje u jesenskom dijelu natjecanja obnoviti – rekao je Fuš.

U planu je i ove godine organizacija Škole košarke za učenike nižih razreda, a aktivno će pomagati i školskoj ekipi u pripremi i vođenju utakmica. O sportskim rezultatima govorili su treneri ekipa.

Roberto Ujlaki, trener seniorske ekipe KK Kotoriba, iskazao je zadovoljstvo osvajanjem drugog mjesta nakon regularnog dijela prvenstva u Četvrtoj hrvatskoj košarkaškoj ligi.

S druge strane nezadovoljan je odnosom Košorakšakog saveza Međimurske županije prema klubu.

– Vodstvo Saveza oglušilo se na molbe klubova da se završni tutnir odigra u terminu kad je svima odgovaralo, tako da naša ekipa nije mogla sudjelovati na njemu te smo na kraju službeno četvrti.

Koji je bio cilj vodstva Saveza to nam samo oni mogu objasniti i nadam se da će se ubuduće voditi briga o željama sudionika. Pozvali smo ih na skupštinu, no kao što vidite nitko se nije odazvao – rekao je Ujlaki. Najbolji igrač ekipe bio je Darko Varga koji je za svoju Kotoribu postigao 414 koševa.

Trener KK Dubravčana Kristijan Krušelj rekao je kako su zazeli 10. mjesto, a najefikasniji igrač bio je Krešo Klipić s 301-im košem. I jedan i drugi spomenuli su nedostatak igračkog kadra na čemu je potrebno što prije proraditi.

Mlađi kadeti pod trenerskom palicom Gorana Munke u ligi Čakovec – Varaždin osvojili su 2. mjesto i plasirali se na završnicu regije gdje su na kraju zauzeli odlično 5. mjesto u konkurenciji ekipa iz većih sredina. Tu je nabolji igrač bio Ivan Fuš koji je ubacio čak 538 koševa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije