FOTO Plivaj i uživaj: Održane sportske igre za učenike s teškoćama u razvoju

U ponedjeljak, 21. svibnja na čakovečkim Gradskim bazenima održan je osmi susret Međunarodnih sportskih igara u vodi ‘Plivaj i uživaj!’ za učenike s teškoćama u razvoju.

Organizator i domaćin igara je čakovečki Centar za odgoj i obrazovanje, a osim čakovečke ekipe, u druženju su uživale i ekipe centara iz Koprivnice, Križevaca, Lendave i Zagreba.

Ekipe su činili natjecatelji u dobi od 14 do 21 godine uz pratnju voditelja. Igre su posebno osmišljene, a prilagodili su ih profesori tjelesne i zdravstvene kulture Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec.

– Mi smo veseli, a još veselija su djeca kad se ponovno sretnu nakon godinu dana. To je pravo uživanje i atmosfera kakvu svaki čovjek i svako dijete zaslužuje. Unazad nekoliko godina akcija ‘Plivaj i uživaj’ sufinancirana je od strane grada Čakovca, stoga se ovim putem zahvaljujem jer bez toga ne bismo imali ovako ispunjeno druženje, rekla je Dragica Benčik, ravnateljica Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec.

Najbolja ukupno plasirana ekipa bila je ekipa iz Zagreba. Drugo mjesto osvojila je ekipa Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec, dok su brončanu medalju osvojili gosti iz Koprivnice.

Rad i djelovanje Centra za odgoj i obrazovanje podržava i Turistička zajednica Grada Čakovca čija je djelatnica Ksenija Zrna podijelila medalje i priznanja svim ekipama.

Sve su ekipe nakon podjele otišle na zajednički ručak u Srednju školu Čakovec, a zatim uz vodstvo djelatnika čakovečkog Centra u razgled Čakovca te na zajednički sladoled.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije