STOLNI TENIS Vresk, Colev i Nela Kovačić u završnici prvenstva Hrvatske

U Dugom Selu su prošloga vikenda odigrana ekipna i pojedinačna prvenstva Hrvatske u stolnom tenisu za najmlađe kadetske i kadetske kategorije na kojima je nastupalo i petero mladih igrača i igračica iz naših klubova. U ekipnim kategorijama, nismo imali predstavnike, jer naši klubovi, na žalost nemaju sastave koji bi se probili dalje od regije pa su nas predstavljali samo oni koji su se po raznim kriterijima plasirali u pojedinačnoj konkurenciji.

Među 32 najbolja hrvatska kadeta nas je tako predstavljao Noa Vresk iz Mihovljana, koji je završnicu izborio drugim mjestom u svojoj kvalifikacijskoj skupini iza trećega nositelja i kasnijega prvaka Filipa Borovnjaka iz GSTK Zagreba od kojega je nakon dobivenoga prvog seta izgubio 1:3. U osmini finala je za protivnika imao neugodnoga ljevaka iz varaždinskoga STARR-a Leona Šanteka od kojega je ispao rezultatom 4:2, nakon što je na 2:2 izjednačio vodstvo Varaždinca od 2:0, a zatim posustao u slijedeća dva seta. S Benkovićem iz zagrebačke HASTK Mladosti je igrao muške kadetske parove i pobjedom od 3:0 nad Lozušićem i Polšekom iz GSTK Zagreba prošao osminu finala, ali je u četvrtfinalu ispao od na kraju drugoplasiranih Bana iz HASTK Mladosti i Borovnjaka, dobivši pritom prvi set.

U kategoriji 29 kadetkinja je nastupala Marta Novak iz Putjana, koja je u veoma jakoj skupini s Brunom Borovec iz STARR-a i Dorom Popec iz Vrsara, osvojila treće mjesto pa se nije plasirala u završne borbe. Marla Vidaković iz osječkoga Vodovoda joj je bila partnerica u igri ženskih kadetskih parova, ali nisu došle dalje od osmine finala, gdje su s 3:0 poražene od Borovec iz i Nike Sušec iz zagrebačkoga TIS-a. Niti Vresk niti Novak nisu igrali mješovite kadetske parove.

Ivor Colev


Vrlo dobar je u konkurenciji najmlađih kadeta bio Ivor Colev iz Putjana, koji je drugim mjestom, iza Luke Ptičeka iz pobjedničke ekipe MGK Drave iz Žabnika, ušao u osminu finala, gdje je naletio na njegovoga brata Leona Ptičeka od kojega je izgubio rezultatom 3:0. S Petrom Tomom iz Ljubešćice je igrao muške parove i pobjedom od 3:0 nad Boričkim iz Zaboka i Pivarom iz Dugoga Sela izborio četvrtfinale, gdje su za njih prejaki bili Leon i Luka Ptiček od kojih su poraženi s 4:1.

Nela Kovačić


U kategoriji najmlađih kadetkinja imali smo dvije predstavnice, Franku Mesarić iz Putjana i Nelu Kovačić iz Kos-Kotoribe. Franka nije imala svoj dan pa trećim mjestom u skupini nije dohvatila završnicu, ali je to uspjelo Neli, koja je na svojemu prvom velikom natjecanju izborila plasman među najboljih 16. Pritom ju je malo pomazila i sreća, jer je, isto kao i Martina Ban iz HASTK Mladosti i Nela Krznar iz Zaboka, ostvarila jednu pobjedu i dva poraza, ali je bila najuspješnija u njihovim međusobnim susretima i zajedno s prvo plasiranom Brunom Gučin iz Stubice ušla u završnicu.

Na žalost, dalje nije išlo, jer je u osmini finala ispala od kasnije državne prvakinje Larise Putigna iz Pule, protiv koje se hrabro borila i uzela joj jedan set. U ženskim parovima naše su igrale zajedno i u osmini finala s 3:1 ispale od Puljanki Ailen Dorić i Nikoline Miličević.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije