FESTIVAL Čakovec živi sport u petak

U sklopu proslave Dana Grada Čakovca, a nakon prošlogodišnjih odličnih iskustava Zajednica sportskih udruga Čakovca po drugi puta ovog petak 25. svibnja organiziran festival sporta ‘Čakovec živi sport’. Na toj manifestaciji čakovečki sportski klubovi predstavit će svoje aktivnosti na štandovima i na sportskim poligonima na području čakovečkog središnjeg Trga Republike. Na štandovima ispred Doma Sindikata i na potezu prema Perivoju Zrinski klubovi će dijeliti letke, promo materijale, predstaviti sportske rekvizite i na lcd televizorima ili prijenosnim računalima vrtjeti promo spotove ili isječke s natjecanja. Kako uživo izgleda nogomet, košarka, rukomet, judo, karate, tenis, boks gimnastika ili cheerleading bit će prezentirano na mini sportskim borilištima u samom gradskom središtu koja će biti prilagođeni djeci i mladima.



Ove godine manifestacija se održava u okviru aktivnosti ‘Volonteri u parku’ projekta Živjeti zdravo kojeg provodi Hrvatski zavod za javno zdravstvo. Čakovečki sportski klubovi predstavit će se u dva termina; od 10 do 12 sati i od 16 do 18. Cilj manifestacije je pokazati široku lepezu sportova koja postoji u Čakovcu i zainteresirati što veći broj mladih za bavljenje sportom.



Manifestaciju ‘Čakovec živi sport’ organizirano će posjetiti djeca iz čakovečkih vrtića i iz osnovnih škola. Nakon završetka manifestacije svi sudionici, posjetitelji, djeca i roditelji pozvani su na Trku grada Čakovca s početkom u 18;30. Ona je ove godine zamišljena je kao rekreativno trčanje/hodanje za cijelu obitelj.



Start i cilj trke bit će na Franjevačkom trgu, tračat / hodat će se preko ulice Kralja Tomislava, Trga Republike, krug kroz park i natrag. Trka je humanitarnog karaktera, sudionici do 18 godina plaćaju 10 kn, a oni stariji 20 kn. Sva prikupljena sredstva ići će čakovečkom Udruzi slijepih Međimurske županije. Prijave za trku moći će se napraviti na nekoliko lokacija tjedan dana prije ili na samoj trci. Svaki sudionik će dobiti startni broj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije