Vijesti / Sport
Sport
MLADE snage MRK Čakovec brončane  u Mađarskoj

MLADE snage MRK Čakovec brončane u Mađarskoj

Proteklog vikenda od 18. do 20. svibnja, mlade snage MRK Čakovec nastupile su na međunarodnom turniru u Mađarskoj, pod nazivom III. Kárpát-medencei Magyarok Nemzetközi Kézilabda. Na turniru su nastupile ekipe iz Mađarske, Slovačke, Rumunjske, Srbije, Bosne i Hercegovine te Hrvatske.

U vrlo jakoj konkurenciji generacije 2003. i mlađi, boje kluba i našeg grada branili su: Petar Ovčar, Tin Tompić, Vilim Vrbanec, Vilim Srnec, David Kovačić, Jan Okreša, Rian Islami i Vito Horvat. Ekipu je vodio Ivan Horvat uz pratnju Joispa Fehera.

Na turnir se radi školskih izleta i privatnih obveza pojedinih igrača krenulo u vrlo malom broju, tek sedam igrača i golman. Bez obzira na nemogućnost izmjena pošto je već nakon prvog dana radi bolesti otpao jedan igrač u dvodnevnom natjecanju postignut je odličan rezultat.

Nakon poraza od domaćina RK Alsóörs i pobjede protiv RK Ada iz Srbije, uslijedila je napeta utakmica protiv ekipe iz Slovačke RK Nové Zámky. Tijekom cijele utakmice naši igrači su pokazali odličan rukomet i borili se do samog kraja. Na žalost visok tempo utakmice i nemogućnost izmjena u posljednjih pet minuta su rezultirali porazom od dva razlike.

U zadnjoj fazi utakmice ponestalo je snage i koncentracije. Iako se na igračima vidio osjetan umor, stisnuli su zube i posljednju utakmicu odigrali savršeno. Nametnuli su svoj ritam koji je bio sporiji od očekivanog kako bi izdržali cijelu utakmicu. Nova taktika je urodila plodom i već nakon prvih 20 minuta osigurali smo sigurnu prednost od 6 razlike protiv ekipe iz Rumunjske RK Odorheiu Secuiesc. Pobjedom u posljednjoj utakmici cijelog turnira osigurali su 3. mjesto.Nakon uručenja zasluženih brončanih medalja uslijedilo je dodatno veselje, nagradu za najboljeg golmana turnira primio je naš Vito Horvat. Vjerujemo da će mu uručeno priznanje u starijoj generaciji biti dodatna motivacija da sa svojom ekipom već slijedećeg vikenda na Završnici prvenstva Hrvatske za Dječake A generacije 2004. i mlađi u Umagu pruži odlične partije.

Ovo je bila odlična prilika našim igračima neparnog godišta, koji u nastupima za svoju generaciju 2002./2003. nemaju preveliku minutažu, da dokažu da znaju i žele igrati rukomet. Velika čestitka svim igračima na borbenosti i ostvarenom rezultatu, pokazanom fair-playu te korektnom odnosu na terenu i izvan njega. Stekla su se nova prijateljstva među igračima, a i među klubovima. Pozitivna iskustva s ovog turnira svakako će u budućnosti prenijeti i na turnire u organizaciji našeg kluba.

Zahvaljuju glavnom organizatoru  Mészáros Károlyu koji je osigurao ugodan boravak u Alsóörsu, a isto tako i Josipu Feheru koji je pratio ekipu i bodrio cijelim putem te bio podrška u komunikaciji i organizaciji.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita
Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!