Vijesti / Sport
Sport
TIJANA I FILIP na Svjetskom gimnastičkom kupu u Osijeku

TIJANA I FILIP na Svjetskom gimnastičkom kupu u Osijeku

Na desetom po redu Svjetskom gimnastičkom kupu u Osijeku, među natjecatelji(ca)ma iz 30 zemalja Svijeta, Hrvatsku će predstavljati četiri gimnastičarke i petorica gimnastičara. U četvrtak (24. svibnja) od 15 sati u kvalifikacijama nastupit će Tijana Tkalčec i Ema Kajić na preskoku, Aurel Benović na parteru te Robert Seligman i Filip Ude na konju s hvataljkama. U petak (25. svibnja) također od 15 sati kvalifikacijske nastupe imati će mlade gimnastičarke Christina Zwicker (parter i greda), Tina Zelčić (greda) te aktualni svjetski prvak na preči Tin Srbić i finalist Europskog prvenstva u Cluju prošle godine Anton Kovačević, koji će također nastupati na preči.Nakon završetka kvalifikacija u dvorani Gradski vrt od 20,30 sati u Perivoju Kralja Petra Krešimira IV u Osijeku održati će se Javno izvlačenje startnih brojeva finalista na svih deset sprava. Finalna natjecanja na rasporedu su u subotu od 17 sati kada će se održati borbe za medalje na preskoku i dvovisinskim ručama za žene, te na parteru, konju s hvataljkama i ručama za muškarce. U nedjelju, finalna natjecanja počinju u 14 sati, a na rasporedu su finala na gredi i parteru za žene, te karikama, preči i preskoku za muškarce.

Uoči početka DOBRO World Cupa 2018. u dvorani Gradski vrt održana je press konferencija na kojoj su nazočili članovi hrvatske gimnastičke reprezentacije sudionici desetog po redu Svjetskog gimnastičkog kupa, donosi portal hgs.hr.Tijana Tkalčec: 'Drago mi je što sam na desetom Svjetskom kupu u Osijeku kao što mi je bilo drago što sam nastupila i na prvom natjecanju u Gradskom vrtu. Mogu reći da je iz godine u godinu osječko natjecanje samo raslo i postalo prepoznatljivo natjecanje u svijetu gimnastike. Organizacija je odlična i gimnastičari rado dolaze ovdje i rado nastupaju.

Što se tiče mojeg zdravstvenog stanja, nadam se da se neće pogoršavati i da ću moći nastupiti bez problema i na ovom Svjetskom kupu i na ostalima na kojima smo planirali nastupati. Nadam se da ću uspjeti izboriti finale premda će biti odlična konkurencija. Drago mi je da ću nastupati u konkurenciji žive legende Oksane Chusovitine, žena je u veteranskim godinama, ali odlično radi i preskok i ostale tri sprave. Doista možemo joj skinuti kapu i vrijedi je doći vidjeti.'Filip Ude: 'U Osijeku sam 2014. godine prvi puta pobijedio na Svjetskom kupu. Imao sam zlato sa svjetskih kupova na parteru, ali nikada do tada na konju, uvijek sam bio maksimalno drugi. Pobijediti u Osijeku, pred domaćom publikom, je bio poseban osjećaj. Ove godine sam u dobroj formi, neopterećen sam, trebam odraditi najbolje što mogu. Konkurencija me ne zanima, znam da je tu Robi. Čuo sam da će nas doći gledati Miroslav Cerar. Nadam se kako ćemo mu pokazati kako se vježba na konju s hvataljkama.'

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita
Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!