NA KLUPSKOM natjecanju ČPK-a 90 natjecatelja

Nakon dužeg perioda članovi Čakovečkog plivačkog kluba nisu morali putovati na natjecanja bilo u Hrvatskoj bilo u inozemstvu. Stoga je prvi takav vikend iskorišten za tradicionalno Klupsko natjecanje ČPK-a. Tako je u subotu, 19. svibnja 2018., na gradskim bazenima Marija Ružić u Čakovcu nastupilo 90 plivača i plivačica, od najmlađih do najstarijih uzrasta

Natjecatelji su bili podijeljeni u šest kategorija: kategorija A (rođeni 2004. i stariji), kategorija B (rođeni 2005./06.), kategorija C (rođeni 2007.), kategorija D (rođeni 2008.), kategorija E (rođeni 2009.) i kategorija F (rođeni 2010. i mlađi). Plivalo se u disciplinama 25 metara leptir, leđno, prsno i slobodno za najmlađe uzraste i 50 metara leptir, leđno, prsno i slobodno za ostale natjecatelje.

Najbolje troje plasiranih plivača i plivačica u svakoj disciplini i kategoriji su nagrađeni prigodnim medaljama, a svi natjecatelji su primili medalje za sudjelovanje. Predsjednik Čakovečkog plivačkog kluba Goran Kolarić tom prilikom je izjavio kako je klupsko natjecanje svojevrstan teambuilding u kojem se održava natjecateljska forma, ali i jača zajedništvo.

‘Plivanje se percipira kao pojedinačan sport, ali imamo i brojna ekipna natjecanja, a dio svakog mitinga je nezaobilazna štafeta. Stoga jednako marljivo radimo i u bazenu, ali i na stvaranju pozitivne atmosfere među plivačima jer se i to odražava na isplivanim rezultatima’, izjavio je Kolarić.

Govoreći o dosadašnjoj sezoni istkanuo je kako je godina odlično počela te da se sa svakog natjecanja plivači vraćaju s medaljama oko vrata.’Rezultati su bolji nego lani i to nas veseli jer se vidi napredak. U plivanju štoperica govori jeste li dobro radili ili ne, a našem slučaju prolazna i vremena u cilju se nam popravljaju’, rekao je optimistični predsjednik ČPK Čakovec.

Čakovečkim plivačima sada slijedi sezona natjecanja na otvorenim 50 metarskim bazenima, a u našem klubu vjeruju kako će rezultati i tu pokazati napredak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije