PLIVAČI PK Vidra nastupili u Velenju

Ove godine plivači PK Vidra Varaždin i Čakovec po prvi puta sudjelovali na 4. Memorionalnom mitingu u plivanju za osobe s invaliditetom u Velenju u organizaciji PK Velenje iz Slovenije na spomen tragično preminulog plivača Boštjana Mariniča.

Na natjecanju je nastupilo 130 plivača iz različitih klubova i škola iz Slovenije, Austrije i Hrvatske. Cilj natjecanja bio je okupiti osobe s različitom invaliditetom te u konačnici osnovati Alpe adria kup za plivače s invaliditetom Austrije, Hrvatske, Slovenije i Italije.

Miting je ujedno bio Slovensko državno školsko natjecanje u disciplinama 50 m prsno, 50 m slobodno i 25 m sa asistentom ili uz asistenciju (za plivače koji zbog dijagnoze nikad neće moći plivati samostalno ili za najmlađe plivače), rezultati su se računali prema njemačkom i nizozemskom sustavu; prema formuli isplivani rezultati se preračunavaju po IPC – tablicama, International Paralympic Committee,/Međunarodne paraolimpijske komisije.

Za Plivački klub Vidra nastupili su Brunela Hrženjak, Sabina Kušter, Jakša Mislović, Nikola Kosec i Teo Škvorc. Najuspješnija Vidra bila je Sabina Kušter, koja je osvojila drugo mjesto u disciplini 50 m slobodno, dok su ostale Vidre miting iskoristile za provjeru psihofizičkog stanja te su popravili svoja osobna vremena na svih 15 starta čime su pokazali napredak kako u snazi i izdržljivosti tako i u tehnici čime su potvrdili da postaju psihofizički snažniji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije