NK DINAMO DOMAŠINEC u 2019. ulazi s dvoranom vrijednom 8,3 milijuna kuna

Stanovnike Općine Domašinec nadolazećeg vikenda očekuje trodnevno slavlje povodom 25 godina osnutka i 50 godina postojanja udruge NK Dinamo čiji su članovi ove godine primili odlične vijesti.

Naime, nogometni klub Dinamo Domašinec dobio je 7,4 milijuna kuna iz EU fondova, namijenjenih razvoju ruralnih krajeva. Dobivena sredstva bit će iskorištena za rekonstrukciju postojećeg objekta za održavanje treninga.

Očekivani iznos potpore je 7.428.000,00 kn, dok vrijednost cijelog projekta iznosi 8.348.946,95 kn gdje je 10% sufinancirala Općina Domašinec.

Plan adaptacije i dogradnje postojećeg objekta predviđen je početkom kolovoza ove godine, a u novu sezonu, 2019. godine, NK Dinamo ući će s novim poboljšanim kompleksom.

Projektom će se osigurati zamaknuće terena radi izgradnje prostora za održavanje treninga nogometnog kluba i nogometne škole, za igranje malog nogometa, košarke, edukacije djece i odraslih, prostor za druženje te nova parkirna mjesta.

Oduševljenje ovom sretnom viješću za sve nogometaše okolice Domašinca nije krio ni predsjednik kluba NK Domašinec Josip Đurkin.

– U početku smo, moram priznati, svi nekako bili skeptični. Kad smo primili vijest, da smo baš mi izabrani, emocije su vladale i još uvijek je taj osjećaj riječima neopisiv. Naš je klub osnovan 1968. godine i uvjeti u kojima smo radili već su bili zabrinjavajući. Uz ovakvu pomoć moći ćemo raditi čuda, kazao je Đurkin i ovom prilikom zahvalio svima koji su zadužni za doprinos.

Nogometni klub Dinamo Domašinec spada u uži krug najstarijih športskih kolektiva u Međimurju. Zastupa širenje športa i opće kulture općine Domašinec i okolnih susjednih mjesta.

Školu nogometa pohađaju djeca Domašinca i okolice, a trenutačno broji nešto više od 140 djece u 6 uzrasta koji postižu vrlo dobre rezultate.

Kroz dugogodišnji rad nogometni klub stekao je mnoga športska dostignuća te mnoga prijateljstva s klubovima iz Hrvatske, ali i Slovenije, Mađarske, Italije i Austrije.

Iz programa velikog trodnevnog slavlja povodom 25 godina osnutka Općine Domašinec i 50 godina postojanja udruge NK Dinamo izdvajamo koncert grupe Gazde u petak, 1. lipnja uz gratis ulaz s početkom u 21 sat, zatim koncert Monaco banda u subotu, 2. lipnja od 20 sati te zabavu uz Tamburaški sastav Taubeki zadnjeg dana proslave.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije