PODJELOM medalja najuspješnijima završen još jedan Športko

Već 13. godinu za redom točka na i serijala Športko je podjela medalja najuspješnijim sudionicima. Manifestacija namijenjena djeci vrtićke dobi koju od 2006. organizira Udruga za šport djece i mladeži iz Čakovca još jednu godinu bila je dio obilježavanja Dana Grada Čakovca. Naime, medalje sudionicima minule subote na bini na Trgu Republike podijelio je čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač. Tom prigodom je pohvalio program rekavši kako je opravdano 2006. godine proglašen najbolje osmišljenim programom za djecu i mlade u Hrvatskoj.

‘Ne bismo se mogli hvaliti da smo grad sporta i sportaša da nema ovakvih projekata i marljivih ljudi koji ga provode’, istaknuo je. Obećao je daljnju podršku projektu i u budućnost kazavši kako će Čakovec i dalje biti pokrovitelj.



Okupljenoj djeci, ali i brojnim roditeljima obratila se i predsjednica Udruge Tea Dragić Runjak koja je podsjetila kako je cilj serijala Športko animirati i uključiti što veći broj djece predškolskog uzrasta i roditelje u sportske aktivnosti. ‘Po broju sudionika, ali i po onima koji su primili nagrade možemo reći kako smo i ove godine uspjeli u tom naumu’, poručila je.

Podsjetimo, ovogodišnji Športko imao je svojih sedam postaja, na kojima su vrtićarci mogli iskušati tenis, atletiku, gimnastiku, biciklizam, loptačke sportove, plivanje, a posebnost je zajedničko trčanje djece i roditelja. Sjaj medalje koju su djeca primila ovisio je o polaznosti. Za one koji su došli na tri Športko sportske subote bile su rezervirane brončane medalje, za one s četiri ili pet sudjelovanja bile su namijenjene srebrne medalje, dok su oni sa šest ili maksimalnih sedam sudjelovanja primili zlatno odličje.



Ove godine podijeljeno je 70 medalja od čega čak 44 najsjanijeg sjaja. Zadovoljna odazivom bila je i tajnik Udruge za sport djece i mladeži Tea Kolarić koja se zahvalila na potpori Gradu Čakovcu, ali i brojnim drugim sponzorima koji su prepoznali kvalitetu projekta. Upravo ti sponzori uz medalje su osigurali za svakog sudionika i vrijedne poklone. No, najvrjednije što se moglo vidjeti na subotnjoj špici bili su osmijesi brojne vesele nagrađene djece i njihovih zadovoljnih roditelja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije