MARTI NOVAK bronca u parovima, juniori MSTC Čakovca četvrti

Osijek je u subotu i nedjelju bio domaćin pojedinačnih i ekipnih prvenstava Hrvatske za mlađekadetske i juniorske kategorije na kojima su nastupali i članovi naših klubova. U ekipnim kategorijama zastupali su nas samo juniori MSTC Čakovca (Stjepan Škoda, Filip Godina, Marko Lovrek, Davor Kučević; trener Samir Kučević), koji su se na prvenstvo plasirali kao prvaci Regije i plasmanom na četvrto mjesto zabilježili odličan rezultat.

Nakon pobjede nad Požegom od 4:0 i poraza 3:0 od osječkoga Vodovoda iznenađujućom pobjedom od 3:2 protiv Mladosti iz Zagreba, osvojili su drugo mjesto u skupini i izborili plasman u završnicu. Kao drugoplasirani su s Pulom razigravali za treće mjesto i izgubili 3:0 pa su u konačnosti bili četvrti. Taj plasman, pogotovo nakon što su eliminirali mladostaše predvođene seniorskim državnim reprezentativcem Ivorom Banom, kojega je uspio pobijediti Škoda, lijep je uspjeh, pogotovo što je to kategorija koja prethodi seniorskoj.

Stjepan Škoda


Filip Godina i Stjepan Škoda, koji su bili i u pojedinačnom ždrijebu, prošli su kvalifikacijske skupine, Godina kao prvi i Škoda kao drugi, ali u su u razigravanju ispali već u osmini finala. Škoda od Šanteka iz varaždinskoga STARR-a, a Godina od Krstevskoga iz Pule, dok je naš treći igrač među juniorima, Nova Vresk iz Mihovljana, zapeo već u kvalifikacijama, nakon što je u svojoj skupini bio treći.

U osmini finala Godina i Škoda ispali su i u igri parova, i to od Metera iz Mladosti i Vekića iz Opatije, a u istoj fazi natjecanja ispao je i Vresk, koji je u kombinaciji s Jovanovićem iz riječkih Srdoća ispao od prvih nositelja Jakelića i Tice iz GSTK Zagreba.

Vrlo dobra na prvenstvu je bila i Marta Novak iz Putjana, koja je među mlađim kadetkinjama došla do četvrtfinala i tu ispala od iznenađujuće prvakinje Sene Smailji iz Srdoća. Do četvrtfinala je došla lako, s tri uvjerljive pobjede u skupini i pobjedom u osmini finala nad Lucijom Krnić iz Samobora, a susret protiv Smailji mogao je uz malo više sreće završiti i u njenu korist, jer je novoj prvakinji bila ravnopravna izgubivši prvi set 11:7, drugi 13:11 i treći 12:10!

Propušteno je nadoknadila u igri parova gdje se u kombinaciji s Marlom Vidaković iz osječkoga Vodovoda plasirala u polufinale i tu izgubila od Dore Popec iz Vrsara i raspoložene Smailji. S Matejom Stočkom iz Varaždina igrala je i mješovite parove i u četvrtfinalu ispala od pobjedničke kombinacije Petek (TIS) / Vukelić (Varaždin).

Naši predstavnici najslabije su prošli u kategorijama mlađih kadeta i juniorki, gdje nitko od njih nije prošao kvalifikacijske skupine. Među mlađim kadetima Denis Toplek iz Mihovljana je s jednom pobjedom u svojoj kvalifikacijskoj skupini zauzeo treće mjesto, a Matija Strbat iz MSTC Čakovca tek s dva osvojena seta bio četvrti. Zajedno su igrali parove i nažalost već na startu s 3:0 ispali od brončanih Dvorskoga i Stočka iz STK Varaždina.

Juniorke Hanu Zadravec iz Mihovljana i Niku Lukšu iz Kos-Kotoribe, u nedavno završenoj sezoni suigračicama u Mihovljanu u 1. Hrvatskoj ligi, ždrijeb je smjestio u istu skupinu. U partijama protiv vrlo jakih Sare Sušac iz zagrebačkoga TIS-a i Tene Kovaček iz Varaždina bile su nemoćne, a u međusobnom susretu bolja je bila Hana, koja je tom pobjedom osvojila treće mjesto, dok je Nika bila četvrta u skupini.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije