STOLNI TENIS Nela Kovačić i Matija Volf pobjednici turnira TOP 8 Regije

U subotu i nedjelju su prema kalendaru Hrvatskoga stolnoteniskog saveza odigrani regionalni turniri TOP 8 za klince i klinceze te najmlađe kadete i najmlađe kadetkinje na kojima su zapaženi u Regiji Sjeverna Hrvatska bili i članovi naših klubova. Najugodnije iznenađenje je priredila Nela Kovačić iz Kos-Kotoribe, koja je bila najbolja u kategoriji najmlađih kadetkinja upisavši svih sedam pobjeda. Njen uspjeh je tim veći što je sve svoje protivnice savladala rezultatima 3:0, čime je opravdala svoj veliki talent, a ujedno i naplatila marljiv rad sa svojim trenerom Stjepanom Pištom Vidovićem.



Da nije bila najslabija u krugu s Larom Pačalat iz MGK Drave Žabnik i Nikom Šaš iz Koprivnice, koje su kao i ona uknjižile po pet pobjeda i dva poraza, bolje od četvrtoga mjesta je u istoj kategoriji mogla proći Franka Mesarić iz Putjana. Od dvije Šenkovčanke među najmlađim kadetkinjama Rebeka Varga je s tri pobjede i četiri poraza osvojila peto, a Hana Jurinec s jednom pobjedom i šest poraza sedmo mjesto i uglavnom su zadovoljile.



Prvo mjesto od naših predstavnika još je osvojio talentirani Matija Volf iz Putjana u kategoriji klinaca, što mu i nije bio veliki problem, jer je protiv sebe imao samo dva protivnika, Vitu Puklavca iz RR Starra iz Varaždina i Mihaela Hederića iz Kos-Kotoribe, koje je s lakoćom pobijedio. Hederić je poražen i od Puklavca s kojim je vodio veliku bitku za drugo mjesto u kojoj je posustao tek u petom setu, izgubivši od iskusnijega protivnika 13:11.


Volf je igrao i na turniru za najmlađe kadete i osvojio četvrto mjesto iza braće Luke i Leona Ptičeka iz MGK Drave te Doriana Pišpeka iz Kos-Kotoribe, a u istoj kategoriji je šesto mjesto osvojio drugi Kotoripčan Marko Knez, koji se dobro držao protiv Volfa i Tome iz Ljubešćice, ali je na kraju ipak ostao bez pobjede. I na ovom turniru najbrojniji, ali i najuspješniji su bili naši susjedi iz MGK Drave iz Žabnika, čiji su se mladi igrači i igračice šest puta penjali na pobjedničko postolje i osvojili dva prva, tri druga i jedno treće mjesto, s napomenom da je u kategoriji klinceza svih pet igračica bilo iz njihovoga kluba.



Domaćin turnira za klince i klinceze, odigran u nedjelju, je bio Stolnoteniski klub Putjane, a subotnjega za najmlađe kadete i najmlađe kadetkinje STK Varaždin.

REZULTATI
– Klinci: 1. Matija Volf (Putjane) 2/0, 2. Vito Puklavec (RR Starr) 1/1, 3. Mihael Hederić (Kos-Kotoriba) 0/2
– Klinceze: 1. Katja Žganec (MGK) 4/0, 2. Lorena Horvat (MGK) 3/1, 3. Lucija Topolovec (MGK) 2/2, 4. Leona Pačalat (MGK) 1/3, 5. Nina Hrženjak (MGK) 0/4
– Najmlađi kadeti: 1. Luka Ptiček (MGK) 5/0, 2. Leon Ptiček (MGK) 4/1, 3. Dorian Pišpek (Kos-K) 3/2, 4. Matija Volf (Putjane) 2/3, 5. Petar Toma (Ljubešćica) ¼, 6. Marko Knez (Kos-K) 0/5
– Najmlađe kadetkinje: 1. Nela Kovačić (Kos-K) 7/0, 2. Lara Pačalat (MGK) 5/2, 3. Nika Šaš (Koprivnica) 5/2, 4. Franka Mesarić (Putjane) 5/2, 5. Rebeka Varga (Šenkovec) 3/4, 6. Matija Balaić (Varaždin) 1/6, 7. Hana Jurinec (Šenkovec) 1/6, 8. Karin Horvat (MGK) 1/6.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije