STEVO TKALČEC: ‘Nastojimo pomagati mladim gimnastičarima’

Ususret 27. državnom prvenstvu koje će se od 8. do 10. lipnja održati u Sisku, u sisačkom je hotelu Panonija održana press konferencija koja ga najavljuje.

Bit će to 6. Sisački gimnastički vikend, a na tiskovnoj konferenciji najavili su ga predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza, mr.sc. Stevo Tkalčec i predsjednik Športskog gimnastičkog kluba Sisak Georgi Kazakov.

Predsjednik saveza potvrdio je kako je gimnastički vikend i proteklih godina bio odlično organiziran.

– Zbog toga su i ljudi iz struke, tehnički odbori naše muške i ženske sportske gimnastike donijeli odluku da ove godine svi najbolji hrvatski gimnastičari i gimnastičarke u ovim mlađim dobnim selekcijama, juniorskim selekcijama i seniori budu ovdje prisutni na državnom prvenstvu, odnosno da se ovo državno prvenstvo dodijeli Sisku.

Gospodin Tkalčec dodao je i kako je gimnastika sve atraktivniji sport među mladima te kako im savez nastoji što više izlaziti u susret.

– Kao savez, trudimo se pomagati i davati maksimalnu podršku, ne samo ovim vrhunskim sportašima, nego i mlađima. Nastojimo u jednom projektu, koji je sad i usvojen službeno, pomagati mladim gimnastičarima. Otvorena je jedna nova stavka u proračunu Hrvatskog gimnastičkog saveza, a to je rad s mlađim dobnim kategorijama i projekt razvoja gimnastike u svim krajevima Republike Hrvatske, ne samo rekreativne nego i one vrhunske.

Predsjednik Športskog gimnastičkog kluba Sisak, Georgi Kazakov, zadovoljan je što savez upravo Sisku iz godine u godinu dodjeljuje domaćinstvo državnog prvenstva.

– Gimnastički savez dao nam je povjerenje da organiziramo državno prvenstvo za sve kategorije, što znači puno za nas, ali znači i to da imaju povjerenje da to možemo i napraviti. Već dugi niz godina, od 2002., organiziramo takvu vrstu natjecanja.

Kazakov je istaknuo i važnost državnog prvenstva za sve naše gimnastičare.

– Državno prvenstvo je i prva, a možda i zadnja kontrola za Europsko prvenstvo u Glasgowu, u osmom mjesecu.

Potvrdu da Sisak ima odličnu gimnastičku perspektivu dobili smo i prije dva tjedna kada je na međunarodnom natjecanju u Budimpešti junior Borna Matić osvojio srebrnu medalju na karikama

– Bio sam na par međunarodnih turnira, gdje sam na svakom, osim u Mariboru, uzeo medalju, iako sam i tamo ušao u finale. Ovo mi je najveće postignuće od kad treniram, da sam dobio A normu. U Budimpešti je bilo jako lijepo zato što je bila jaka konkurencija i mogao sam se uspoređivati s jačim natjecateljima.

Sisački gimnastički vikend održat će se u SD Brezovica u Sisku, a natjecanja počinju u subotu (9. lipnja) od 9 sati, donosi portal hgs.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije