FOTO Šampionsko nogometno slavlje u Draškovcu

Kada jedna mala nogometna sredina živi za sport i kada se u njoj postignu uspjesi i u najnižem nogometnom rangu i kada se oni dignu na pijedestal onda to zaslužuje duboki naklon.

A tako je jučer, 10. lipnja, bilo u Draškovcu jer je NK Draškovec-Geothermae postao prvakom Treće lige MNS što im jamči povratak u Drugu ŽNL-Skupna A iz koje su ispali prije tri sezone, a taj povratak će im biti najljepši rođendanski poklon jer ove godine klub slavi 70. rođendan. Postali su prvaci lige s osvojenih 60 bodova, a posljednjeg protivnika u prvenstvu NK Parag porazili su sa 6:3.

Već i prije prvenstvene utakmice na njihovom se igralištu osjećala slavljenička atmosfera. U zelenu klupsku boju bilo je obučeno mnoštvo spremno da zajedno s igračima i klupskom upravom proslave ovaj uspjeh kojeg su igrači novog trenera Branka Lipića ostvarili sa 20 pobjeda i svega 2 poraza.

Jučerašnja utakmica bila je samo formalnost i potvrda godišnjeg truda i rada, kao i godina prije jer se je odmah po ispadanju iz višeg ranga trasirao put povratka u koji su ugrađene zasluge mnogih znanih i neznanih, no ipak posebno moramo istaknuti ime klupskog predsjednika i animatora života i rada u klubu Josipa Kobala.

Pobjeda protiv NK Paraga bila je rutinska, a mi ćemo se fokusirati na ono što se je zbivalo poslije utakmice-proslavu prvog mjesta koje je bila začinjena šampanjcem i bogatom trepezom i zvukovima orgulja popularnog Cekera.

Po uzoru na vožnju šampiona otvorenim autobusima i Draškovčani su to omogućili svojim nogometašima koji su u posebnom traktoru, u šampionskim majicama, obišli mjesto. Pjesma i povici nisu izostali. Bio je to trenutak za povjesnicu mjesta i kluba. Ponovilo se to…

U slavljeničku atmosferu uklopilo se je i darivanje Danijela Matjačića i Hrvoja Slavičeka, igrača koji će uskoro u bračne vode za što im je riječi sreće uputio Josip Kobal.
Valja istaknuti lijepe geste dolaska čestitara iz Grada Preloga gradonačelnika Ljubomira Kolareka i Željka Poredoša, a tu bio i direktor donjokraljevačke tvrtke Tehnix Đuro Horvat, znani kao direktor velikog i dobrog srca.

Domaći su ga pozvali jer je njegovo ulaganje u infrastrukturu kluba zasigurno doprinijelo dolazak nekih novih sportskih vjetrova u ovo preloško prigradsko mjesto.

I za kraj… Nogomet se vraća u Draškovec, ne samo kvalitetom već i infrastrukturno jer klub ima uvjete na kojima bi im mnogi mogli i morali zavidjeti.

O tom ‘čudu’ nekom drugom prigodom, fokusirajmo se danas na slavlje…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije