GIMNASTIKA U Sisku zlatni Marko Sambolec i Tijana Tkalčec

U vikendu za nama Sisak je bio u centru pozornosti svih ljubitelja domaće sportske gimnastike. U organizaciji Športskog gimnastičkog kluba Sisak održano je 27. prvenstvo Hrvatske – višebojsko i pojedinačno prvenstvo Hrvatske za juniore i seniore (muška i ženska sportska gimnastika) te pojedinačno prvenstvo Hrvatske za mlađe dobne kategorije.

U sisačkoj dvorani Brezovica subota je bila rezervirana za natjecanja u muškim disciplinama za sve dobne kategorije, dok su u nedjelju na red došle djevojčice, odnosno djevojke. U muškoj juniorskoj konkurenciji najviše je odličja pokupio domaći predstavnik Borna Matić koji se okitio s čak pet medalja. Borna je tako osvojio četiri zlatne medalje i jednu srebrnu. Prvi je bio na karikama, preskoku, ručama i preči, dok je drugo mjesto zauzeo u natjecanju na parteru gdje je prvoplasirani bio gimnastičar Osijek Žita, Neven Lucian Davidović.

Zlatni na konju s hvataljkama bio je junior Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan, Marko Sambolec, ispred Maura Nemčanina (GK Inova Gim) te Matea Žugeca (GK Vindija). Zlato u višeboju također je pripalo gimnastičaru Sokola iz Siska, Borni Matiću, dok se srebrom okitio Matija Tek (GK Sokol Karlovac), a broncom Luka Jurčić (GK Sokol Karlovac).

U seniorskoj konkurenciji nije bilo previše iznenađenja. Aurel Benović iz Osijek Žita bio je zlatni na parteru, ispred Marka Jovičića (GK Rijeka) te Filipa Boroše (ZTD Hrvatski Sokol). Jovičić se okitio s još dvije medalje – zlatom na preskoku te srebrom na karikama. Prvoplasirani na karikama bio je pak Lovro Čorak iz karlovačkog Sokola.

Najveću konkurenciju ponudilo je natjecanje na konju s hvataljkama gdje je prvo mjesto odnio Robert Seligman (GD Osijek Žito). Na drugo se mjesto plasirao Jakov Vlahek (ZTD Hrvatski Sokol), a na treće njegov klupski kolega Leonardo Kušan. U natjecanju na ručama zlato je odnio Lovro Čorak (GK Sokol Karlovac), dok je zlatni na preči bio Anton Kovačević (ZTD Hrvatski Sokol).



U konkurenciji juniorki najviše odličja, posebno zlatnih, odnijela je gimnastičarka splitskog Marjana, Korina Brnada. Brnada je osvojila prvo mjesto na dvovisinskim ručama i na gredi te u višeboju. Srebrna na dvovisinkim ručama bila je Tia Senjak (GK Novi Zagreb), a brončana njena klupska kolegica Anamarija Bošnjak.

Medalje u višeboju podijeljene su jednakim redoslijedom: Brnada – Senjak – Bošnjak. Drugo mjesto grede pripalo je ponovno Tiji Senjak, a treće Erin Bakran iz Dubrave. Prvoplasirana na parteru bila je gimnastičarka Dubrave Erin Bakran, ispred Korine Brnade i Anamarije Bošnjak (GK Novi Zagreb). Zlato na preskoku osvojila je gimnastičarka Novog Zagreba Tia Senjak, dok je srebro pripalo Erin Bakran, a bronca Anamariji Bošnjak.

Za sam kraj 6. sisačkog gimnastičkog vikenda ostavljeno je natjecanje najboljih hrvatskih gimnastičarki seniorki. Iz Siska tako kao najtrofejnija odlazi gimnastičarka Hrvatskog Sokola Christina Zwicker koja je ubrala po medalju u svakoj disciplini osim na preskoku. Zlatna je bila na dvovisinskim ručama i na gredi, dok je na parteru osvojila srebro. Preostale medalje na dvovisinskim ručama pripale su Petri Furač iz karlovačkog Sokola (srebro) te Iri Benčinić iz Rijeke (bronca). Drugoplasirana na gredi bila je Christinina klupska kolegica Tina Zelčić, a treća Karlovčanka Petra Furač.

Zlato na parteru osvojila je gimnastičarka Hrvatskog Sokola Dora Kranželić, ispred Christine Zwicker i Tijane Tkalčec (GK Marijan Zadravec Macan). A upravo Tijana Tkalčec pobjednica je natjecanja u preskoku. Zlato je tako pripalo Tkalčec, srebro Emi Kajić (GK Vita Rijeka), a bronca Petri Furač. Kod višeboja prvo je mjesto pripalo Christini Zwicker, drugo Petri Furač, a treće Iri Benčinić, donosi portal hgs.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije