ANKETA Mogu li Vatreni ponoviti uspjeh iz Francuske prije 20 godina?

Sve nam se više približava početak najvažnije muške sporedne stvari na svijetu. Riječ je o Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji o kojem već mjesecima bruji cijela domovina.

Hrvatska nogometna reprezentacija smjestila se u Iličevu, a počeli su i s prvim pripremama uz brojnu podršku ruskih navijača koji su dobro znali za naše najbolje nogometaše svijeta – Modrića, Mandžukića, Perišića, Rakitića…

Sutra počinje prvenstvo i navijačka groznica je već ‘u uzletu’ – građani nose kockaste dresove, na kućama su već obješene zastave te su automobili ‘okićeni’ kockicama.

Hoće li hrvatska proći skupinu? Može li ponoviti uspjeh u Francuskoj 1998. godine i ponovno osvojiti odličje?

Odlučili smo saznati što naši građani misle dan uoči početka prvenstva kako će hrvatski nogometni reprezentativci proći na svjetskom prvenstvu u Rusiji.

– Sudeći po prijateljskim utakmicama Hrvatska nogometna reprezentacija neće proći baš dobro. Prijašnji kapetan, Darijo Srna, nakon svojeg zadnjeg prvenstva je rekao kako sada odlazi stara ekipa i dolazak mlade dokaz je kako će sve biti dobro, ali ja mislim da bi trebao biti dobar balans između starih i iskusnih te mladih koji imaju dobru motoriku. Stari i mladi zajedno daju maksimalni tim i mislim da se na ovom prvenstvu ne budemo bas najbolje pokazali. Prolazak skupine je moguć, ali ako prođemo mislim da će se ponoviti kao kod Portugala i ispadanje u prvoj utakmici odmah u sljedećem krugu natjecanja, rekao je Marko Erlić (20) iz Čakovca.

– Želio bih da Hrvatska reprezentacija na ovom Svjetskom prvenstvu u Rusiji barem prođe skupinu što bi već bio veliki uspjeh za nas Hrvate, sport i naravno navijače koji će ih bodriti tijekom prvenstva. Uspjeh koji smo postigli prije 20 godina u Francuskoj je bio ogroman i mislim da se ove godine to neće ostvariti, ali u ovom svijetu negative trebamo biti optimistični i nadati se najbolje, ako ne trećem, barem prvom mjestu na prvenstvu, rekao je Sebastian Krznarić (18) iz Šenkovca.

– Pratim nogomet i mislim da na taj način dajem podršku igračima. Mislim da realno Argentinu nećemo pobijediti, dok bi Nigeriju i Island mogli. Uz malo sreće, prolazak skupine i daljnji uspjeh je moguć. Ako smo mogli pobijediti Španjolce, zašto ne bi mogli i ostalo, uvijek se nadamo najboljem, kazala je Samanta Kerman (16) iz Prekope.

– Nisam veliki ljubitelj nogometa, ali ponekad ga pratim. Mislim da ćemo skupinu proći s tri pobjede. U daljnjem tijeku natjecanja vjerujem da će se ponoviti uspjeh od prije 20 godina i da će je polufinale sigurno za naše reprezentativce, a dalje nisam siguran, rekao je Davor Vikert (52) iz Čakovca.

– Optimističan sam i vjerujem da će Hrvatska reprezentacija proći skupinu. U skupini ćemo od Argentine izgubiti 1:0, Island dobivamo s 2:1, a Nigeriju s 2:0. U osmini finala nažalost ispadamo jer se križamo sa Španjolskom, rekao je Mateo Hozjan (17) iz Mihovljana.

Bilo kako bilo, Međimurci podijeljenih mišljenja sigurno će gledati i navijati za Hrvatske reprezentativce na ovom Svjetskom prvenstvu i nadati se što boljem uspjehu. Ne znamo dokuda smo spremni doći, ali ono što znamo sigurno jest kako je do prve službene utakmice s Nigerijom ostalo samo tri dana kada će svi čekati prvi sučev zvižduk koji će biti u subotu u 21 sat.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije