Vijesti / Sport
Sport
ANKETA Mogu li Vatreni ponoviti uspjeh iz Francuske prije 20 godina?

ANKETA Mogu li Vatreni ponoviti uspjeh iz Francuske prije 20 godina?

Sve nam se više približava početak najvažnije muške sporedne stvari na svijetu. Riječ je o Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji o kojem već mjesecima bruji cijela domovina.

Hrvatska nogometna reprezentacija smjestila se u Iličevu, a počeli su i s prvim pripremama uz brojnu podršku ruskih navijača koji su dobro znali za naše najbolje nogometaše svijeta - Modrića, Mandžukića, Perišića, Rakitića...

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sutra počinje prvenstvo i navijačka groznica je već 'u uzletu' - građani nose kockaste dresove, na kućama su već obješene zastave te su automobili ‘okićeni’ kockicama.

Hoće li hrvatska proći skupinu? Može li ponoviti uspjeh u Francuskoj 1998. godine i ponovno osvojiti odličje?

Odlučili smo saznati što naši građani misle dan uoči početka prvenstva kako će hrvatski nogometni reprezentativci proći na svjetskom prvenstvu u Rusiji.

- Sudeći po prijateljskim utakmicama Hrvatska nogometna reprezentacija neće proći baš dobro. Prijašnji kapetan, Darijo Srna, nakon svojeg zadnjeg prvenstva je rekao kako sada odlazi stara ekipa i dolazak mlade dokaz je kako će sve biti dobro, ali ja mislim da bi trebao biti dobar balans između starih i iskusnih te mladih koji imaju dobru motoriku. Stari i mladi zajedno daju maksimalni tim i mislim da se na ovom prvenstvu ne budemo bas najbolje pokazali. Prolazak skupine je moguć, ali ako prođemo mislim da će se ponoviti kao kod Portugala i ispadanje u prvoj utakmici odmah u sljedećem krugu natjecanja, rekao je Marko Erlić (20) iz Čakovca.

- Želio bih da Hrvatska reprezentacija na ovom Svjetskom prvenstvu u Rusiji barem prođe skupinu što bi već bio veliki uspjeh za nas Hrvate, sport i naravno navijače koji će ih bodriti tijekom prvenstva. Uspjeh koji smo postigli prije 20 godina u Francuskoj je bio ogroman i mislim da se ove godine to neće ostvariti, ali u ovom svijetu negative trebamo biti optimistični i nadati se najbolje, ako ne trećem, barem prvom mjestu na prvenstvu, rekao je Sebastian Krznarić (18) iz Šenkovca.

- Pratim nogomet i mislim da na taj način dajem podršku igračima. Mislim da realno Argentinu nećemo pobijediti, dok bi Nigeriju i Island mogli. Uz malo sreće, prolazak skupine i daljnji uspjeh je moguć. Ako smo mogli pobijediti Španjolce, zašto ne bi mogli i ostalo, uvijek se nadamo najboljem, kazala je Samanta Kerman (16) iz Prekope.

- Nisam veliki ljubitelj nogometa, ali ponekad ga pratim. Mislim da ćemo skupinu proći s tri pobjede. U daljnjem tijeku natjecanja vjerujem da će se ponoviti uspjeh od prije 20 godina i da će je polufinale sigurno za naše reprezentativce, a dalje nisam siguran, rekao je Davor Vikert (52) iz Čakovca.

- Optimističan sam i vjerujem da će Hrvatska reprezentacija proći skupinu. U skupini ćemo od Argentine izgubiti 1:0, Island dobivamo s 2:1, a Nigeriju s 2:0. U osmini finala nažalost ispadamo jer se križamo sa Španjolskom, rekao je Mateo Hozjan (17) iz Mihovljana.

Bilo kako bilo, Međimurci podijeljenih mišljenja sigurno će gledati i navijati za Hrvatske reprezentativce na ovom Svjetskom prvenstvu i nadati se što boljem uspjehu. Ne znamo dokuda smo spremni doći, ali ono što znamo sigurno jest kako je do prve službene utakmice s Nigerijom ostalo samo tri dana kada će svi čekati prvi sučev zvižduk koji će biti u subotu u 21 sat.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!