TIJANA TKALČEC: ‘Ne očekujem finale’

Portugalski grad Guimaraes od 14. do 17. lipnja domaćin je Svjetskog gimnastičkog kupa za žene i muškarce. U dvorani Pavilhao Multiusos de Guimaraes Hrvatsku će predstavljati četiri gimnastičarke i dva gimnastičara.

Nakon dva finala te dva osvojena peta mjesta na Svjetskim kupovima u Osijeku i Kopru, državna prvakinja u preskoku, Tijana Tkalčec i u Guimaraesu će u istoj disciplini pokušati izboriti finale te što bolji plasman:

‘Sprave su Gymnova što meni definitivno ne odgovara. S obzirom da smo kasno stigli u Portugal, sinoć smo bili umorni na treningu. Mogu samo reći da se nadam da će danas biti malo bolje i malo lakše. Ne očekujem finale.

Jedino očekujem da danas odskačem svoje skokove pa ćemo vidjeti kako će biti. Dosta sam već i iscrpljena od toliko vikenda zaredanih natjecanja. I ovdje je konkurencija jaka – Kanađanke, Britanke, Poljakinje, Mađarke, Koreanke, Portugalke…’, osvrnula se Tijana na predstojeće kvalifikacije

U kvalifikacijama preskoka Tijani će se pridružiti i Ema Kajić, viceprvakinja države u toj disciplini. Državna prvakinja na gredi, Christina Zwicker te viceprvakinja Tina Zelčić pokušat će izboriti svoje prvo finale na nekom Svjetskom kupu. Prolazak u finale Zwicker će tražiti i u natjecanju na parteru. U muškoj konkurenciji Hrvatsku će predstavljati dvojica gimnastičara.

Na konju s hvataljkama nastupit će Kristijan Vugrinski te Jakov Vlahek, državni viceprvak na toj spravi. Kvalifikacije su na rasporedu danas i sutra od 16 sati, dok su finalna natjecanja zakazana za vikend.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije