Vijesti / Sport
Sport
TIJANA TKALČEC u finalu Svjetskog kupa u Guimaraesu!

TIJANA TKALČEC u finalu Svjetskog kupa u Guimaraesu!

Hrvatska gimnastičarka Tijana Tkalčec, državna prvakinja u preskoku, plasirala se u finale Svjetskog kupa u portugalskom Guimaraesu.

Nakon finala na prethodna dva natjecanja, onima u Osijeku i u Kopru, Međimruka Tijana Tkalčec i na trećoj je postaji Svjetskoga kupa osigurala nastup u finalu. Prvoga dana kvalifikacija u dvorani Pavilhao Multiusos de Guimaraes Tijana je s ocjenom 13,325 bila trećeplasirana na preskoku. Tijanin prvi skok ocijenjen je s 13,600, dok je drugi imao nešto nižu ocjenu - 13,050.

- Bilo je ok. Ne baš dobro, jer nisam u potpunosti zadovoljna izvedbom drugog skoka. Prvi je bio super i ne bih imala ništa protiv da ga isto tako odradim u finalu u subotu. Za drugi skok se ipak nadam da ću malo popraviti. Sad imam jedan dan za odmor i oporavak, jer zglobovi su ipak malo stradali od toliko natjecanja - osvrnula se Tijana

Prvo mjesto u kvalifikacijama preskoka zauzela je Koreanka Seojeong Yeo s ocjenom 13,700, a drugo Britanka Emily Thomas (13,400). Druga hrvatska predstavnica u ovoj disciplini, Ema Kajić, natjecanje je završila kao deveta s osvojenih 12,950 bodova te će biti prva rezerva za subotnje finale.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!