SJAJAN početak Hrvatske na SP-u: Srušili smo Nigeriju

Hrvatska je drugi u povijesti pobjedom otvorila svjetsko prvenstvo. Nakon Francuske ’98’ i Jamajke, večeras smo u Kalinjingradu nadigrali Nigeriju i slavili 2:0.

Na prvu priliku čekali smo do 14. minute kada je nakon povratne lopte Mandžukića s ruba šesnaesterca opalio Perišić, ali otišlo je to preko gola. Do vodstva smo stigli u 32. minuti nakon kornera koji smo dobili nakon sjajnog udarca Rebića koji je u posljednji trenutak blokiran. Modrić je ubacio, Rebić je prenio loptu, a Mandžukić pucao glavom.

Lopta nije išla u okvir gol, no našu sreću pogodila je Eteba i od njega s odbila u mrežu Nigerije. Samo sedam minuta kasnije mogli smo udvostručiti vodstvo nakon što je Rakitić sjajno vidio Kramarića, čiji udarac glavom je prohujao iznad vratnice.

Nastavak utakmice donio je znatno opasniju Nigeriju koja nas je stisnula u naš šesnaesterac, a najbolju priliku imali su preko Mosesa, koji iskosa s desne strane nije bio precizan. Utakmicu smo prelomili u 71. minuti kada je Ekong hrvačkim zahvatom srušio Mandžukića, a siguran realizator iz jedanaesterca bio je Modrić koji je vratara poslao u jednu, a loptu u drugu za 2:0.

Do kraja smo iskontrolirali utakmicu i zasluženo upisali prva tri boda u Rusiji. Hrvatska je tamo nastavila tradiciju dobivanja utakmica na današnji datum, igrali smo četvrti put na 16. lipnja i četvrti put slavili – Danska je 1996. pala 3:0, Meksiko 1999. 2:1, te Poljska 2008. 1:0.

Pred nama je sad Argentina, u četvrtak ih čekamo u Nižnji Novgorodu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije