Karate: Braća Muršić srebrni u Mariboru i Slavonskom Brodu

U Mariboru je 20. listopada održan međunarodni turnir na kojem je nastupilo 300 natjecatelja iz Slovenije, Italije, Mađarske, Slovačke i Hrvatske. U teškoj kategoriji učenika + 40kg (10 i 11 godina) Fabijan Muršić je osvojio srebro pobijedivši dva slovenska predstavnika rezultatom 9:0 i 3:1, a zatim u polufinalu predstavnika Slovačke 1:0.

U finalu je izgubio meč od slovenskog predstavnika rezultatom 3:2. Nakon toga je nastupio i u srednjoj kategoriji mlađih kadeta -45kg u kojoj je osvojio broncu. U srednjoj  kategoriji mlađih kadeta -45kg (12 i 13 godina) nastupio je i Vilim Muršić te je osvojio srebrnu medalju nakon što je pobijedio talijanskog i dva slovenska natjecatelja. U finalu je izgubio rezultatom 0:1.

U izrazito jakoj konkurenciji i na gostujućem terenu osvojili su dva srebra i broncu u pojedinačnoj konkurenciji i nanizali veći broj mečeva koji su im neophodni za daljnji napredak. Obojica su uspjeli u više navrata poentirati zahtjevnim nožnim tehnikama u glavu koje nose “ippon” odnosno 3 boda. Nastupili su i u ekipnom dijelu za Karate klub “Đurđevac”, a ekipu  su činili Vilim i Fabijan Muršić te Dorian Mujić. Osvojili su srebro nakon poraza u finalu od ekipe Trbovlja.

Na međunarodnom turniru u Slavonskom Brodu održanom 13. listopada na kojem je nastupilo 520 natjecatelja iz BiH, Slovačke i Hrvatske, Vilim i Fabijan su osvojili broncu i srebro. Vilim je u srednjoj kategoriji mlađih kadeta osvojio srebro nakon što je pobijedio predstavnike karate kluba “Student” i “Osijek” rezultatima 3:0. U finalu je izgubio rezultatom 1:3 od predstavnika Porto Tolero iz Ploča.

Fabijan je u teškoj kategoriji učenika +46 kg osvojio broncu nakon što je pobijedio predstavnike Slavonskog Broda rezultatom 9:0 i u repasažu Osijeka 2:0. Jedini poraz je zabilježio u polufinalu od predstavnika Virovitice pri neodlučenom rezultatu preglasavanjem sudaca 2:3.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije