Roberto Setnik na putu ulaska u legendu

Zamislite da trebate u jednom danu, u jednom komadu otplivati 3.8 km, nakon toga uzeti bicikl i odvoziti 180 km (Čakovec – Zagreb i natrag) te odtrčati 42.2 km (Čakovec – M. Središće preko Železne Gore i natrag). To je triatlon poznat po imenu ironman i poduhvat vrijedan divljenja.

Nekima to nije dovoljno te se natječu na dvostrukim i trostrukim ironmanima (sve ovo puta 2 ili 3). Roberto Setnik iz Donjeg Hrašćana je jedan od njih. Prethodnih godina se natjecao i završavao dvostruke i trostruke ironmane u Mađarskoj,  Austriji i Njemačkoj. Uz to je vozio i biciklističke utrke duge više od 1000km i time pokazao da je najizdržljiviji Međimurec, Hrvat, ali i šire.

U 10 dana 10 ironaman triatlona – Roberto Setnik u Italiji

Ove godine je ljestvicu dignuo još više te se prijavio na deseterostruki ironman u Italiji. Svaki dan, 10 dana za redom će završiti jedan ironman triatlon. Utrka je u trenutku pisanja teksta u završnoj fazi, a u ponedjeljak 7. listopada je posljednji dan. Roberto trenutno zauzima drugu poziciju te drži postolje. Osim što će postati prvi Hrvat kojem će to uspjeti, bit će i jedan od vrlo rijetkih žitelja zemaljske kugle koji su to uspjeli napraviti.

Roberto nije profesionalni sportaš ni u kom smislu. Prvo jer ne živi od toga i sve troškove putovanja, startnina i ostalog snosi sam. Drugo, da oni koji se u nas nazivaju  profesionalnim sportašima treniraju u toj mjeri kao Roberto, naša zemlja  bila svjetska sportska supersila.

Napora na pretek, ali smijeh ne izostaje

Ultratriatlon kojim se on  bavi je prvenstveno stil života, a tek onda sport. Mišljenja oko takvih poduhvata su i u javnosti i  među sportašima podijeljena. Od divljenja do pitanja čemu sve to, Roberto ispisuje povijest.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije