Vijesti / Sport
Sport
Sunčana Glavak: „Želja je ulazak u prvu ligu“

Sunčana Glavak: „Želja je ulazak u prvu ligu“

Ženski nogometni klub Katarina Zrinski Čakovec uvjerljiv je jesenski prvak druge lige. U sedam kola postignuto je sedam pobjeda. Klub je na vrhu tablice i ima 21 bod, dok je prvi pratitelj Lepoglava na 15 bodova.


Nogometašice su redom pobjeđivale Istru 2:1, Lepoglavu 3:2, Cesticu 6:0, Podravinu 3:0 b.b., Vrbovec 12:1, Istru 1:0 te Lepoglavu 3:1. U najužem vodstvu kluba su predsjednica Sunčana Glavak, potpredsjednici Sandra Herman i Dino Posvaec, direktor Željko Bacinger, glasnogovornik Ivo Vurušić i trener Mladen Kuček.


Izvršni odbor čine Sunčana Glavak, Sandra Herman, Lidija Berkopić - Cesar, Dino Posavec, Ivo Vurušić, Enver Muminović i Kristijan Srpak, a Nadzorni odbor Marijan Blažon, Zlatko Korbelj i Mario Kovač. Održana je konferencija za novinare na kojoj je napravljen osvrt na polusezonu i najavljeni su ciljevi za naredni period. Predsjednica Sunčana Glavak zadovoljna je uspješnom sezonom, a prema njenim riječima važno je napraviti pozitivno okruženje te osigurati financije da klub bude stabilan jer nogometašice zaslužuju rezultatom. Glavak ide i korak dalje: "Želja je iduće godine biti na vrhu i ući u Prvu hrvatsku nogometnu ligu, no to će ovisiti o financijama."


Direktor Željko Bacinger naglasio je da su u klubu zadovoljni što igraju svoje utakmice u Mihovljanu gdje su nogometašice zadovoljne uvjetima i gostoprimstvom. Cilj kluba je iduće sezone prva liga.


Trener Mladen Kuček preuzeo je ekipu sredinom kolovoza. Kako je rekao dugi niz godina bio je vezan uz muški nogomet i Slobodu Mihovljan. Preuzevši nogometašice bio je zadovoljan njihovim odazivom na treninge, atmosfera je dobra i radna, stvorile su se dobre vibracije i cilj je zadržati prvo mjesto.


Kapetanica Sanja Šoltić zadovoljna je rezultatima jesenske polusezone. Odaziv na treninge je dobar, uigravaju se akcije koje se kasnije preslikavaju na prvenstvene utakmice. Tijekom pauze trenira se u dvorani jednom tjedno. Djevojke jedva čekaj proljeće, želja je nastaviti pobjednički niz i osvojiti prvo mjesto.


Želi li Katarina Zrinski u prvu ligu trebaju oformiti ekipu mlađeg uzrasta. Trener Kuček rekao je da nekolicina mladih cura trenira s prvom ekipom, a Glavak je dodala da postoji usmeni dogovor o suradnji sa ŠN Međimurje Čakovec. Bacinger je još rekao da je u klubu trenutno tridesetak nogometašica, da su imali i mlađe kategorije, no kako se one nisu natjecale interes je splasnuo. Na kraju druženja s novinarima još je Vurušić predstavio kalendar za iduću godinu s fotografijama igračica ŽNK Katarina Zrinski. Više detalja o djelovanju kluba možete naći na njihovoj web stranici.Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!