Noć prvaka u Donjem Kraljevcu

Hrvatski motociklistički savez i Speedway klub “UNIA” održali su svečanu dodjelu nagrada najboljim motociklistima Hrvatske u 2013. godini. “Noć prvaka” svečanost se održala u VIP dvorani stadiona Milenium u Donjem Kraljevcu.

Treba spomenuti da je to veliki događaj za Međimurje, s obzirom da su stigli gosti iz cijele Hrvatske. Prisustvovali su i mnogi uvaženi gosti: izaslanik predsjednika Hrvatskoga sabora g. Josipa Leka saborski zastupnik Mario Moharić, župan Međimurske županije Matija Posavec, gradonačelnik Križevaca Branko Hrga, načelnik D. Kraljevca Miljenko Horvat, članovi Hrvatskog motociklističkog saveza te ostali predstavnici hrvatskih moto klubova i vozača., donosi portal dragec.net.

Nagrade su podijeljene u nekoliko kategorija:
– prvaci Hrvatske po disciplinama (cestovne moto utrke, skuteri, motocross, enduro, speedway, moto slalom, supermoto, quad četverocikli, oldtimer)
– prvaci Hrvatske klubovi
– najuspješniji klubovi i kup Hrvatske
– najbolji organizatori prvenstva Hrvatske
– najbolji motociklist disciplina
– najbolji motociklist godine
– dobitnici FIM merituma i Zlatne kacige

Darija Pavlic: “Treniramo od prvih dana ove godine”

Jurica Pavlic je osvojio nagradu za najboljeg spidvejaša, no nagradu je umjesto njega primila sestra Darija Pavlic: “Jurica je u Poljskoj u Zakopanama gdje imaju zimske pripreme s klubom. Prošla sezona nije bila baš najbolja, nije bio baš najzadovoljniji, ali zato uvijek postoji ta nova. Novi klub, nove boje, i dalje ostaje u poljskoj Extraligi što je jako važno. Što se tiče priprema prvi trening u Europi održan je kod nas već početkom siječnja.

Spidvej se nikad ne vozi prije trećeg mjeseca, a mi smo eto trenirali već nakon nove godine. Staza je bila odlična i imali smo nekih pet – šest treninga. Od trećeg mjeseca dlazi nam puno Poljaka, već su rezervirali svoje dane na stazi, opet ćemo brujati s ranim proljećem.”

Zvonimir Pavlic: “Ako bude interesa organizirat ćemo i motokros natjecanje”

O Noći prvaka u Donjem Kraljevcu Zvonimir Pavlic je rekao: “Hrvatski motociklistički savez je odlučio iz Zagreba preseliti Noć prvaka što je veliko priznanje za naš klub. Mislim da tradicionalno Noć prvaka može biti kod nas jer smo nositelji ovog sporta i kvalitete u Hrvatskom motociklističkom savezu.

Za sezonu koja je pred nama moram reći da smo iskoristili lijepo vrijeme tijekom siječnja, zadovoljni smo s pripremama. čekamo prvi treći da možemo krenuti sa sezonom.” Na pitanje o motokros stazi Pavlic je dodao: “S obzirom da nam nije osnovna disciplina motokros tražili smo stručnjake iz tog sporta da nam naprave projekte za motokros stazu. Ona je pri kraju, isprobavamo ju. Ona je nama za pripremu, a ako bude sve u redu i ako bude interesa provest ćemo i natjecanje”

Stjepan Peršin: “U Donjem Kraljevcu su zaljubljenici u moto sport”

Stjepan Peršin, predsjednik Hrvatskog motociklističkog saveza: “Donji Kraljevec je mjesto gdje je jedan od najvećih i najboljih klubova, ne samo u Hrvatskoj. Najbolji vozači, organizatori i zaslužni dobit će svoja priznanja, ovo je veliki dan za motociklizam. Moto savez osnovan je prije 90 godina i svi najbolji vozači Hrvatske su ovdje. Naš savez je u posebnim problemima jer je jedan od najskupljih sportova. Osim sportaša potrebno je i vozilo, a to puno košta. Dobre rezultate imaju vozači koji imaju potporu roditelja, obitelji ili tvrtki koji stoje iza njih. Moto savez se muči s tim problemima, ali dobri smo jer nastupamo na svjetskim i europskim natjecanjima, Alpe – Adria gdje postižemo zapažene rezultate. U složenim vremenima dobro plovimo, kao i svi sportovi treba naći sponzora, nalazimo rješenja.”  

Na pitanje kako to da je Noć prvaka u Donjem Kraljevcu Peršin je odgovorio: “Kada je bila dilema gdje će biti dani moto sporta ili Noć prvaka, za mene nije bilo dileme. Spidvej stadion je nešto prelijepo, tu je velika investicija, puno novaca je uloženo, izuzetni su rezultati. Velika većina motorista zna za Donji Kraljevec i ovaj stadion. Zvonimir Pavlic je perjanica moto sporta i zamjenik je predsjednika saveza, njegov tata je bio u ovom sportu, sada je i Jurica, to je duga obiteljska tradicija koja se još i pogodila s financijskim mogućnostima obitelji i tvrtke. Bilo bi prekrasno da imamo još takvih zaljubljenika u moto sport.”

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije