Demantij Dobriše Zvošeca: “Roberto Ujlaki mi je podmetao i radio iza leđa”

U subotu 29. ožujka održana je izvanredna godišnja skupština Košarkaškog kluba Kotoriba. Roberto Ujlaki tada je rekao da se mora birati novo vodstvo iz razloga što se dosadašnji predsjednik Dobriša Zvošec u klubu nije pojavio godinu dana, pa je Upravni odbor bio primoran zatražiti njegov opoziv.

Na Ujlakijevu izjavu stigla je reakcija dugogodišnjeg predsjednika Dobriše Zvošeca koji takvu tvrdnju demantira. Njegovo priopćenje pročitajte u nastavku:

“Na čelu KK Kotoriba aktivno sam bio 11 godina, gotovo trećinu njegovog postojanja (osnovan 1976. godine). Naime, prošle godine u kolovozu Upravnome odboru sam ponudio svoju ostavku na mjesto predsjednika, a zašto to nisu odmah sproveli, neznam, najlakše je kazati da me se udaljava iz kluba jer se nisam tu pojavio godinu dana. Nije istina da u klubu nisam bio godinu dana, jer sam u kolovozu 2013. godine sudjelovao u organizaciji Streetball turnira koji nosi naziv mojeg pokojnog brata Bojana Zvošeca.

Istina jest da sam se distancirao od rada Košarkaškog kluba Kotoriba, a sve to jer se nisam slagao s politikom njegovog upravljanja od strane trenera, dopredsjednika i blagajnika Roberta Ujlakija, uzrokovanim i političkim podmetanjem od strane istog.

Kako sam napustio stranku koje je Ujlaki član uoči lokalnih izbora, tada su i počela razna podmetanja, radilo mi se iza leđa, te od strane gore navedenog blagajnika više nisam imao uvid u financijsko stanje kluba jer je, odjedanput, više nisam bio podoban da supotpisujem virmane za plaćanje, koje sam do tada uredno potpisivao, već je to obavljao drugi, podobniji supotpisnik.

Iako nisam bio zadovoljan takovom situacijom i načinom djelovanja u klubu, bez da stvaram dodatne trzavice na štetu kluba, radije sam se distancirao od kluba. Primjerice, nisam osnivao drugi košarkaški klub, kao što je to napravio Ujlaki 1997. godine kada se nije slagao s politikom tadašnjeg kluba i osnovao svoj novi KK “Kotoriba 1997”, koji je na sreću trajao samo jednu godinu.

Roberto Ujlaki

Također, Ujlakija nije bilo 6-7 godina blizu kluba kada smo se mučili sa radom seniorske ekipe i mlađih kategorija te bili podstanari u susjednoj školskoj dvorani u Donjoj Dubravi, jer se privatno nije slagao s pojedinim igračem i čovjekom koji je tada bio u klubu, a u svih tih godina klub smo skromno, ali uspješno vodili ja i moj pokojni brat Bojan. No, dolazi 2009. godina i u Kotoribi se dovršava i otvara nova športska školska dvorana…  

Također, očito nisam jedini koji se nije slagao sa politkom vođenja kluba u posljednje vrijeme jer je klub napustilo više iskusnijih i dugogodišnjih igrača koji su godinama bili nosioci seniorske ekipe, ali i odlaskom onih mlađih pojedinih igrača čije vrijeme je tek trebalo doći.

Posljedica toga jest najgori rezultat seniorske ekipe u povijesti postojanja ovog kluba, pa neka pojedinci iz Uprave malo razmisle o tome i zašto je to tako. Košarkaškom klubu Kotoriba iskreno čestitam na uspjesima u mlađim natjecateljskim kategorijama, te novoj Upravi kluba od srca želim svako dobro u budućem radu, piše u priopćenju koje potpisuje D. Zvošec.”

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije