Stadion Mladosti pun malih Olimpijaca

Na stadionu SRC Mladost  u Čakovcu održana 13. olimpijski festival dječjih  vrtića Međimurske županije, natjecanje za djecu predškolske dobi. Ono se organizira početkom mjeseca svibnja diljem Hrvatske već trinaest godina za redom, a same igre prati slogan “I ja ću biti olimpijac“. Ove godine je sudjelovao najveći broj vrtića do sada, iz svih dijelova Međimurja i to 17 skupina: iz Čakovca, Murskog Središća, Nedelišća,  Zebanca, Preloga, Šenkovca, Donjeg Kraljevca, Štrigove, Male Subotice, Svetog Martina na Muri, Vratišinca, Selnice, Strahoninca, Žabnika, Brezja i Pribislavca.

Olimpijada je otvorena defileom svih ekipa, te podizanjem zastave. Djeca su se potom rasporedila na borilišta kako bi odmjerili svoje snage u sportovima, trčanju na 50 metara, štafeti, skoku u dalj, bacanju loptice i malom nogometu. Samo natjecanje je službeno proglasio otvorenim župan Međimurske županije Matija Posavec koji je pozdravio sve okupljene te zaželio djeci prvenstveno ugodnu zabavu.

Naravno, kao i u svakom natjecanju i u ovom je bilo pobjednika, drugih i trećih mjesta, ali stvarni pobjednici su bili svi jer užitak je bio s jedne strane gledati roditelje kako uživaju u navijanju, a s druge djecu kako se druže i uživaju u svakom trenutku. Tako su na kraju svečano podijeljene i medalje koje je pobjednicima uručio gradonačelnik grada Čakovca Stjepan Kovač.

Upućivanje djeteta u sport i razvijanje sportskih sklonosti, razvijanje dječje kreativnosti i samoinicijative, suradnje s drugima i učenju poštovanja temeljnih vrijednosti olimpizma kao što su fair play, solidarnost, uvažavanje drugih, timski rad, samopoštovanje i odbacivanje nasilja temeljne su odrednice Olimpijskog festivala dječjih vrtića, a osobito nam je drago da broj sudionika raste iz godine u godinu.

>>> Rezultati

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije