Damir Maretić novi trener NK Nedelišće

Iako je razdoblje između kraja sezone i početka priprema za narednu sezonu jedno od najdosadnijih doba godine, u hrvatskom nogometu nije uvijek tako, jer se donose odluke o sustavu natjecanja za predstojeću sezonu.

Tako smo imali prilike u posljednja dva mjeseca čuti dva prijedloga u kojoj će se ligi Nedelišće natjecati, prvi je naravno onaj donijet još prije proljetnog dijela, a prema kojem će se osnovati Međužupanijska liga međimurskog i varaždinskog nogometnog saveza. No, kako se dvije strane nisu mogle dogovoriti koliko će pojedini savez imati predstavnika, MNS je predložio osnivanje Premier lige od 12 klubova (šest trećeligaša i šest županijskih prvoligaša) s četverokružnim sustavom, da bi na kraju oba saveza ipak pronašla kompromis.

Dogovoreno je da će se igrati Međužupanijska nogometna liga Čakovec-Varaždin s 18 klubova, 12 iz Međimurskog (svi koji su trebali nastupiti u Premier ligi) te 6 iz Varaždinskog nogometnog saveza. Iz Međimurja to su: Polet (Sv. Martin na Muri), Rudar (Mursko Središće), Nedelišće, Mladost (Prelog), Graničar (Kotoriba), Čakovec, Čukovec 77, Sloboda (Slakovec), Centrometal (Macinec), Naprijed (Cirkovljan), Sloga (Čakovec) i Pušćine, dok s varaždinske strane ima osam zainteresiranih klubova (dva bi trebala otpasti): Ivančica (Ivanec), Zadrugar (Hrastovsko), Plitvica (Gojanec), Zelengaj (Kučan Donji), Novi Marof, Plitvica (Selnik), Lepoglava i Jalžabet. Plenum klubova trebao bi se održati 10. srpnja (četvrtak), do kad bi trebali biti poznati svi sudionici lige, a 1. kolo na rasporedu je 10. kolovoza.

Natjecanje će se odvijati po dvostrukom bod sustavu, svi klubovi dužni su se natjecati s najmanje tri mlađe kategorije, na prvenstvenim utakmicama dužni su nastupiti s najmanje dva igrača starosti do 21 godine, dopušten je nastup s najviše dva igrača stranih državljana, a tijekom utakmice mogu se zamijeniti najviše pet igrača. Ako pojedina momčad ne odigra tijekom prvenstva tri utakmice smatrat će se da je odustala od natjecanja, tu se podrazumijeva i prekid utakmice zbog premalog broja igrača.

Na kraju prvenstva iz Lige obavezno ispadaju četiri posljednje plasirane momčadi tako da će Liga u sezoni 2015./2016. brojiti 16 klubova. U Ligu ulaze prvaci (ili klub do 3. mjesta) Prvih županijskih liga Međimurja i Varaždina i klubovi koji eventualno ispadaju iz 3. HNL – Istok. Liga se popunjava tako da klub-prvak (ili klub do 3. mjesta) skupine Čakovec-Varaždin i prvak skupine Bjelovar-Koprivnica-Virovitica igraju kvalifikacije po dvostrukom bod sustavu, a pobjednik ako za to ima odgovarajuću licencu HNS-a ulazi u 3. HNL – Istok.

To je to što se tiče lige, a novosti ima i oko kluba. Novi trener seniorske momčadi je Damir Maretić, rođen 2. srpnja 1969. godine u Splitu, u igračkim danima nastupao je za Zadar, Belišće, Dinaru iz Knina, Pogon Szczecin (Poljska), Domžale (Slovenija) i Varaždin (bivši Varteks). Prije Nedelišća trenirao je Polet iz Cestice (dva puta prvak 1. ŽNL), Slobodu iz Tužnog (prvak 1. ŽNL), Nedeljanec (prvak 1. ŽNL i 4. HNL – Sjever, izborio nastup u 3. HNL), u Varaždinu pomoćnik Draženu Beseku, Podravinu iz Ludbrega, Sračinec, varaždinski Varteks te ovog proljeća Dubravčan iz Donje Dubrave.

Maretić momčad službeno preuzima 7. srpnja (ponedjeljak) kad počinju pripreme za novu sezonu, zasad nijedan igrač nije napustio klub, a s desetak igrača se pregovara o dolasku u klub. Trenutno se momčadi priključio samo Ivan Egri koji će uskoro navršiti 23 godine, radi se o veznom igraču koji je dosad nastupao za Suhopolje, Croatiju iz Grabrovnice, Lukač 05, a prošle sezone za Varaždin u kojem je u 22 utakmice postigao tri pogotka i zaradio pet žutih kartona.

Već je definiran plan priprema i dogovoreno je nekoliko prijateljskih utakmica, igrački kadar se slaže, a klub u novu sezonu kreće s jasnim ciljevima – borba za 1. mjesto u MŽNL Čakovec-Varaždin i što bolji rezultat u Međimurskom nogometnom kupu. Na temelju rezultata u prošlih pet sezona Nedelišće je jedan od 16 nositelja u Kupu i s nastupom započinje u šesnaestini finala, parovi 1. kola su određeni ždrijebom i saznali smo četiri moguća protivnika u 1/16 finala.

To su Rudar iz Murskog Središća i Vučetinec te Mladost iz Selnice i Omladinac iz Držimurca-Strelca, pobjednici tih dviju utakmica susrest će se u 2. kolu, a pobjednik tog susreta igrat će protiv našeg kluba. Od nositelja, mogući protivnici u četvrtfinalu su Mladost (Ivanovec), Sokol (Vratišinec) i Međimurje, donosi web NK Nedelišća.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije