Vijesti / Sport
Sport
Filip Ude osvojio Moskvu s hrvatskim rekordom

Filip Ude osvojio Moskvu s hrvatskim rekordom

Hrvatski gimnastičar Filip Ude pobjedom je zatvorio još jednu veliku sezonu u kojoj je postavo viceprvak svijeta na konju s hvataljkama. Na jakom Mihail Voronin cupu u Moskvi Filip je bio najbolji na toj svojoj najjačoj spravi.

Izveo je vježbu sa startnom ocjenom 6.7 i na kraju dobio velikih 15.900 bodova. Do sada je najveću ocjenu imao sa Svjetskog kupa u Tianjinu 2008. godine kada je dobio 15.825 bodova. Filip je izborio i finale na parteru, no otkazao je nastup kako bi se što bolje fokusirao na konja.

- Ovo je moj osobni i hrvatski rekord. Nakon 6 dugih godina napokon sam ga uspio srušiti. Lijepo je završiti sezonu s nacionalnim rekordom i još k tome pobjedom. Idemo lagano prema toj magičnoj ocjeni od 16.000. To je veliki plan za slijedeću sezonu. Naravno, cilj je osvojiti zlato na Europskom i Svjetskom prvenstvu, a onda 2016. i olimpijsko zlato. Poslije Svjetskog prvenstva u Kini nisam se puno odmarao, odmah sam počeo raditi višeboj i pojačavati vježbu na konju da sve stignem. Ova pobjeda još više mi je dala samopouzdanja i potvrdu da sam na dobrom putu. Za glavu je jako važno zatvoriti sezonu pobjedom - poručio je iz Moskve Filip Ude.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita
Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!