SEHA liga: Zagreb poražen od Vardara unatoč glasnoj podršci pune Arene Varaždin

>> SEHA liga: Zagreb poražen od Vardara unatoč glasnoj podršci pune Arene Varaždin

U drugoj polufinalnoj utakmici SEHA lige susreli su se Vardar i PPD Zagreb. Bolji u ovom susretu bio je Vardar s 26:24 i u nedjelju ga čeka finalna utakmica protiv Veszprema, koji je u ranijem susretu slavio u triler utakmici protiv Meshkov Bresta.

Odlično je krenulo za Zagreb, Ivić je obranio dvije prilike Vardara, a Mandalinić zabio za početno vodstvo 1:0. Glasna podrška prepune Arene Varaždin nosila je Zagreb u prvim minutama utakmice. Igor Karačić postigao je pogodak za početno izjednačenje. Nekoliko minuta morali smo čekati za novi pogodak, a upravo Karačić je bio strijelac za Vardar, koji je ovim pogotkom ostvario prvo vodstvo večeras.

Uslijedilo je prvo isključenje na utakmici, kad je zbog guranja kod Zagreba isključen Luka Raković. S igračem više, Vardar je iskoristio šansu i pogotkom Stoilova povećao prednost na 3:1. U 13. minuti dosuđen je sedmerac za Vardar, a u pogodak ga je pretvorio Manaskov i tako povećao vodstvo na 4:1.

Smanjio je Zagreb do isteka 16. minute na 5:3 zahvaljujući pogocima Pavlovića i Josipa Valčića, a priliku za minus 1 propustio je Tin Kontrec s linije šest metara, ali se u drugom napadu iskupio. Uslijedio je napad Vardara i pogodak Gorboka, koji je postavio rezultat na 6:4, uslijedio je sedmerac za Zagreb i Zlatka Horvata, kojeg je pljeskom pozdravila Arena, a uslijedio je slavlje nakon njegova pogotka za 6:5.

U 27. minuti, isključen je Maqueda kod Vardara, a dosuđeni sedmerac realizirao je – tko drugi nego Zlatko Horvat, i to u maniri Mirze Džombe u najboljim danima. Rezultat je 10:9 za Vardar, ali će još minutu i 20 sekundi igrati s igračem manje. Iako je Zagreb došao na samo korak do izjednačenja, Dujshebaev je s igračem manje postigao pogodak za 11:9, ali Josip Valčić vraća rezultat na staro. Na odmor se otišlo pri rezultatu 12:10 za Vardar, iako je Zagreb imao svoje prilike koje nije uspio realizirati.

U nastavku susreta, Josip Valčić je već u prvoj minuti smanjio zaostatak na minimalnih 12:11, a Stevanović obranio pokušaj Vardara. Dugim napadom, Zagrebaši su kružili oko gola Šterbika, a rupu je pronašao Kontrec koji se požrtvovno bacio nakon što je pokušaj s krila završio na stativi. Zagreb je dohvatio Vardar, a Marković pretvorio kontru u vodstvo Zagreba nakon samo tri minute nastavka utakmice. Priliku za izjednačenje dobio je Manaskov iz sedmerca, koji je silovitim šutem ‘probušio’ Stevanovića na golu Zagreba i izjednačio na 13:13.

Pavlović je svojim drugim golom na utakmici odveo Zagreb na dva pogotka razlike na opće oduševljenje svih prisutnih u Areni. Vardar je izjednačio do 43. minute, a tada im je na dvije minute isključen Abutović. Nakon oduzete lopte, Karačić se sjurio prema golu Zagreba, a Mandalinić dobiva isključenje. Dosuđeni sedmerac realizirao je Manaskov, kojemu je to bio peti pogodak, i postavio rezultat 17:16 za Vardar. Samo nekoliko sekundi kasnije, Pavlović je prevario velikog Šterbika i ponovo odveo utakmicu u egal. Zahvaljujući obrani Stevanovića, Zagreb je imao priliku još jednom otići na plus jedan, a upravo to je učinio Zlatko Horvat još jednom iz sedmerca, još jednom u maniri Džombe.

U posljednjih deset minuta utakmice ušlo se pri rezultatu 19:19. Minutu kasnije, isključen je Šušnja, a dosuđeni sedmerac za Vardar zabija Manaskov. Maqueda je dodatno svojim prvim golom zakomplicirao situaciju Zagrebu jer šest minuta prije kraja, Vardar je imao prednost od dva pogotka pri rezultatu 21:19. Zagrebu ne ide posljednjih minuta jer sad im je isključen i Tonči Valčić, a upravo u tim trenucima, s igračem manje, zabija Horvat iz teške situacije. Sad je Shishkarev zabio za 23:20 prednost Vardara na prazan gol.

Prava drama odvijala se dvije minute prije kraja, Vardar će utakmicu završiti s igračem manje jer im je isključen još jedan igrač. Cijela Arena na nogama prati posljednje minute susreta. Nakon gužve i kaosa na klupama obiju momčadi u posljednjoj minuti, Vardaru je oduzet pogodak, isključena su im dva igrača i rezultat je 24:23 samo 45 sekundi prije kraja utakmice, a napad je u tim trenucima imao Zagreb. ali im je na kraju vraćen pogodak i rezultat je ipak 25:23. Pavlović zabija trideset sekundi prije kraja za 25:24, ali Dujshebaev ipak zabija za 26:24, čime je završila utakmica.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije