FOTO: Među 7000 trkača i preko 400 Međimuraca je trčalo za one koji ne mogu

>> FOTO: Tisuće ljudi trčalo za one koji ne mogu, među njima i župan Posavec

Danas (nedjelja, 8. svibnja) točno u 13 sati krenula je globalna utrka Wings for Life World Run 2016. i treći put za redom Hrvatska, odnosno Zadar je domaćin ove velike utrke. A upravo našu, zadarsku utrku mnogi smatraju i najljepšom jer rijetko koja država ima mogućnost organizirati utrku u kojoj se velika većina rute odvija u neposrednoj blizini mora i to od prekrasnog zadarskog Foruma sve do Primoštena. Hrvatski moto utrke je ‘Cijeli svijet za jedan cilj’ odnosno ‘Trčimo za one koji ne mogu’.

Tako se moglo danas čuti u Zadru ‘Jedan dan i tisuće ljudi. Tisuće kilometara i jedan cilj – malim doprinosom učiniti svijet boljim’. I danas je svijet iznova ujedinila jedna trka, a sva nasmijana lica diljem svijeta pokazuju jedno, da je moguće ujediniti sve različitosti, izbrisati sve prostorne granice i ujedini vremenske zone u jedan zajednički trenutak. U isto vrijeme u čak 33 zemlje i 34 lokacije diljem svijeta te 12 vremenskih zona održala se utrka koja nema ciljnu liniju jer u konačnici u njoj pobjeđuju svi.

A trčati su mogli svi koji su se u roku prijavili, sve za glavni cilj – prikupiti sredstva s ciljem pronalaska lijeka za ozljede leđne moždine. Od 7000 trkača više od 400 njih je bilo iz Međimurja i činili su ekipu Međimurje Runners-a što je upravo Međimurje, procjenjuje se, plasiralo u sam vrh po masovnosti jedne grupe trkača.

Među svima njima možemo istaknuti sljedeće zaljubljenike u trčanje kao sport i sportske entuzijaste – novinarku HRT-a Anamariju Horvat Šantl, mnogobrojne članove Atletskog kluba Međimurje, Maria Severa, Tamaru Fileš, Danijelu Krobot, Tomislava Dodleka, Davora Križaića, Daria Rihtareca, ekipu SrceTV-a koju je predvodio Ivica Hozmec, predstavnike županijske agencije REDEA-a, župana Matiju Posavca, ACT Grupa s 22 zaposlenika i zaposlenica, dok su ostali bili u publici i navijali te mnoge druge.

Mario Sever najbolji Međimurac s pretrčanih 26 km

Što se tiče duljine rute, spomenimo da je Mario Sever prvi Međimurac s pretrčanih 26 km, a jednako toliko su pretrčali i Mario Breznik te Tomislav Dodlek, Davor Križaić je pretrčao 24 km, jednako kao i Dario Rihtarec, dok je Danijela Krobot pretrčala 23 kilometra.

‘Ne mogu, a da ne zahvalim Međimurskoj županiji i županu koji sam često sudjeluje na ovakvim i sličnim akcijama, a osobito kada su one humanitarnog karaktera. Naime, upravo nam je on osigurao autobus da možemo bezbrižno doći i orijentirati se samo na utrku Wings for life. Ostvareni su odlični rezultati, a ovakva podrška nam je poticaj da još više treniramo, sve s ciljem da sljedeće godine iz Međimurja dođu puna dva autobusa.’ – izjavio je jedan od organizatora puta Davor Križaić.

Čestitke svim trkačima na izvrsnim rezultatima, a svim sudionicima što su još jedanput pokazali koliko je veliko međimursko srce.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije