Započinje ljetna triatlon liga pod nazivom ‘3triatlon županija’

Varaždinski zaljubljenici u sport pripremaju novu ljetnu triatlonsku ligu u suradnji s kolegama iz susjednih županija. Liga je nazvana ‘3triatlon županija’ i održat će se u tri kola u tri različite županije.

Prvo kolo će biti 24. srpnja na Aquacityju kod Varaždina, drugo kolo na Šoderici kod Koprivnice 7. kolovoza, a finale lige 14. kolovoza u Prelogu na popularnom ‘Divljem triatlonu’.

I ova prva utrka i liga namijenjene su prvenstveno rekreativcima i početnicima u triatlonu, ljudima koji se žele okušati u ovom atraktivnom sportu. Za utrku vam je potreban bicikl (mtb ili cestovni), kaciga za bicikl, naočale za plivanje i sportska obuća.

Prvo kolo u Varaždinu

Prvo kolo je supersprint trening triatlon u nedjelju, 24. srpnja, sa startom u 9 sati. Natjecanje će se održati na prostorima sportsko-rekreacijskog centra Aquacity pored Varaždina (uz cestu prema Koprivnici).

Supersprint triatlon je sastavljen od plivanja, vožnje bicikla i trčanja. Pliva se u jezeru, krug je 370 metara, start i izlaz iz vode na istom mjestu. Bicikl se vozi dva kruga (1 krug je 7 km), cesta neće biti zatvorena za promet. Trči se jedan krug od 2,5 km. Staze za bicikliranje i trčanje su potpuno ravne.

Kategorije za natjecanje su kadeti i kadetkinje (od 13 do 15 godina), juniori i juniorke (18-19), seniori i seniorke (20-39), veterani i veteranke 1 (40-49), veterani i veteranke 2 (50-59) i veterani i veteranke 3 (60+ godina).

Medalje za najbolje

Cesta za bicikliranje i trčanje neće biti zatvorena zato su natjecatelji dužni pridržavati se svih prometnih pravila, na biciklu obavezna upotreba zaštitne kacige. Svaki natjecatelj sudjeluje na vlastitu odgovornost i dužan je potpisati suglasnost za natjecanje, za mlađe dobne kategorije (kadeti i juniori) obavezna je potpisana suglasnost roditelja ili staratelja. Na svim okretištima biti će postavljeni redari. Isto tako organizator ne snosi odgovornost za nestale ili oštećene stvari i opremu.

Prva tri natjecatelja/natjecateljice u supersprintu u apsolutnom poretku dobit će medalje kao i prva tri natjecatelja/natjecateljice u supersprintu po kategorijama. Proglašenje najboljih bit će u 11 sati kod boćarskog igrališta.

Kotizacija je 50 kuna za sve natjecatelje. Prijave, plaćanje kotizacije i podizanje startnih brojeva moguće je do 8:45 kod boćarskog igrališta na Aquacitiyju.

Okrepa će se nalaziti na stazi za trčanje i u samom cilju. Poslije proglašenja najboljih slijedi ugodno druženje uz roštilj.

Prijave su na e-mail: ladislav.gregorincic@mtnet.hr. U prijavi navesti: ime i prezime, klub, datum rođenja. Popis prijavljenih bit će objavljeni na stranicama www.marathon95.hr. Dodatne informacije mogu se dobiti na mob: 099/2653106.

Start prvog kola na Aquacityju će biti u 9 sati, a disciplina je super sprint triatlon s 370 metara plivanja, 14 kilometara bicikliranja i 2,5 kilometara trčanja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije