Vijesti / Sport
Sport
Sportska sramota: Karla Čović među najboljima na svijetu bez sponzora!

Sportska sramota: Karla Čović među najboljima na svijetu bez sponzora!

Triatlonka Karla Čović, iza koje je, kako sama kaže, najbolja sezona, ovih je dana dobila i službenu potvrdu od strane International Ultra Triathlon Association. Naime, trenutno je vodeća žena u poretku Svjetskog kupa, a uspjeh je tim veći kad se uzme u obzir da Karla trenira bez pomoći sponzora, Grada i Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina.

- Jako sam sretna radi ove sezone koja je bila jako uspješna, ali čini se kako za moje uspjehe nitko od potencijalnih sponzora nema sluha i ne pokazuje interes. Naime, treniram bez pola opreme koja mi je potrebna, bez trenera, bez pomoći i pratnje na treninzima, sve sama i uz to još radim punu satnicu - rekla je Karla i nastavila.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Ovo mi je četvrta sezona kako se natječem u Svjetskom kupu i ostvarila sam odlične rezultate. Trenutno sam vodeća, ali to se može promijeniti s obzirom da je do kraja sezone još nekoliko utrka. Tako je idući vikend Svjetsko prvenstvo u Litvi na kojem se neću natjecati jer nemam financijskih sredstava. Sve utrke do sad financirala sam sama.

Karla je, kako kaže, slala svim tvrtkama u gradu, ali i zemlji molbu za sponzorstvo, ali bezuspješno.

- Odgovor je negativan, dok u većini slučajeva ne dobijem ni povratnu informaciju. Oni koji odgovore odbijanje obrazlože ovako: 'Sponzoriramo samo ekipne sportove koji su ljudima zanimljivi' - rekla je Karla i dodala.

- Neki su sportovi privilegirani, a pojedinačni, mali veoma su zapostavljeni, što je tužno i razočaravajuće.

Osim toga što ignoriraju njezine uspjehe, Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina, Karli ne nudi mogućnost kandidiranja za sportašicu godine, što je, kako kaže, apsurdno.

- Prijašnjih godina, kad sam sudjelovala u kratkim utrkama, mogla sam se kandidirati, ali posljednjih godina ne jer 'nemam hrvatsku medalju', s obzirom da sudjelujem na utrkama svjetske razine. Ne shvaćaju da hrvatsku medalju ne mogu osvojiti kad u našoj zemlji takve utrke ne postoje! - objasnila je Karla.

Ipak, kaže, od treniranja ne planira odustati i veseli se novoj, još boljoj sezoni.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!