Globusovci na turniru u Trbovlju

Ove subote u Trbovlju u Sloveniji održan je jaki međunarodni karate turnir Trbovlje 2016. Na natjecanju je nastupilo 559 natjecatelja iz 78 klubova iz 14 zemalja, a nastupilo je i nekoliko mladih natjecatelja Karate kluba Globus.

Za KK Globus nastupili su Sabina Petković u konkurenciji kadetkinja u katama, Adrian Fajfar u konkurenciji kadeta u katama, Stela Horvat u konkurenciji mlađih kadetkinja u katama te Roko Štokić i Filip Balent u konkurenciji mlađih kadeta u katama.

Kategorije su bile vrlo brojne pa je za ostvarenje dobrog rezultata trebalo odraditi četiri ili pet izvedbi. Roko Štokić i Filip Balent su prikazali dosta napretka u svojim izvedbama, ali na žalost to još uvijek nije bilo dovoljno za prolazak kvalifikacijskog dijela natjecanja.


Adrian Fajfar je odradio jedan od svojih najkvalitetnijih turnira. Odradio je 5 odličnih izvedbi,ali ni to nije bilo dovoljno za medalju. U borbi za finale izgubio je od predstavnika Srbije diskutabilnom odlukom sudaca, a potom u meču za broncu gubi od odličnog predstavnika Slovenije. Veseli Adrianov napredak u zadnjih nekoliko mjeseci koji će morati rezultirati i medaljama u službenoj konkurenciji kadeta.

Stela Horvat je nakon dužeg izbivanja zbog loma ruke uspjela više nego zasluženo osvojiti 3. mjesto. U jakoj konkurenciji dominirala je svojim izvedbama u prva dva kola. U polufinalnom meču je mali pad koncentracije ostavlja bez finala, a u meču za broncu Stela glatko pobjeđuje i osvaja toliko željenu medalju na jakom međunarodnom turniru.


Sabina Petković imala je najteži zadatak. Iako je nastupila s još uvijek nezaliječenim napuknućem mišića morala je doći do medalje da ostane u užem izboru reprezentacije koja tijekom veljače 2017.odlazi na kadetsko prvenstvo Europe u Sofiji. Prva tri kola i tri zaslužene pobjede, a potom poraz u polufinalu sa tijesnih 2:3 , iako je dojam da je moglo biti i drukčije. Šteta. Prolaz u finale bi joj direktno donio plasman na Europsko prvenstvo.

U meču za broncu pobjeda 5:0 i zasluženo veselje, a putnika u Sofiju će odlučiti nastup na Grand prix-u Croatia u Samoboru tijekom siječnja 2017. Ekipu je na natjecanje vodio trener Tihomir Grgić, prof.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije