TK KOTORIPSKI BEGAČI Uskoro kreće novo izdanje Lige ‘Tri mosta’

Trkački klub Kotoripski begači sada već tradicionalno, po treći puta organizira Ligu ‘Tri mosta’ koja se trči uz derivacijski kanal HE Donja Dubrava po makadamskoj stazi. Liga kreće prvim kolom u nedjelju, 19. veljače u 10 sati, a ima ukupno 8 kola koja se održavaju tokom 8 uzastopnih nedjelja. Zadnje kolo je na rasporedu 9. travnja.

Dužine staza su 3.3 i 7.7 kilometara, a startnina za cijelu ligu iznosi 40 kuna za punoljetne trkače, dok je za maloljetne besplatna. Trči se u tri kategorije i to seniori/seniorke (rođeni 1978. i mlađi), veterani/veteranke (rođeni 1977. i stariji) te mlađi od 18 godina (rođeni 1999. i mlađi).

Svaki natjecatelj može se prijaviti samo za jednu kategoriju koja se uzima u obzir prilikom bodovanja za ukupni plasman, a trči se na vlastitu odgovornost. Natjecatelji mlađi od 18 godina kod prijave moraju imati pismenu suglasnost roditelja, dok mlađima od 16 godina nije dozvoljen nastup na utrci od 7.7 kilometara, osim uz striktnu dozvolu roditelja.

Ukupni poredak određuje se zbrajanjem bodova pet najboljih plasmana te dodavanjem nagradnih bodova za upornost i to po jedan bod za svaki dodatni nastup. U slučaju istog broja bodova dvoje natjecatelja, redoslijed se određuje po boljem prosječnom vremenu sa svih nastupa. Ako se rezultati i tu podudaraju, odlučuje najbrži nastup.

Kotoripski begači za najbolje su osigurali i nagrade. Troje najboljih u svakoj kategoriji osvaja medalje, a za sve ostale, koji istrče najmanje 5 kola, osigurane su majice lige. Organizatori su za natjecatelje tokom svakog kola osigurali okrijepu na cilju.

Rekord staze dužine 3.3 kilometra u ženskoj kategoriji drži Mia Furdi (00:15:37) s rezultatom iz 2016. godine, a iz te godine je i rekord u muškoj kategoriji koji drži Marko Novak (00:11:29). Na duljoj stazi, onoj od 7.7 kilometara ženski rekord drži Jasmina Ilijaš (00:33:58) rezultatom iz 2015. godine, a Igor Goričanec je prošle godine postavio rekord u muškoj kategoriji (00:27:31).

Termin proglašenja pobjednika i prigodnog domjenka organizatori će s natjecateljima dogovoriti naknadno, zbog Uskršnjih blagdana.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije